Ejakulation, retrograd

Normalt vil et samspil mellem det ubevidste nervesystem, kvælstofoxid og enzymer sikre en sammentrækning af bitestiklerne, sædlederne, sædblærerne og blærehalskirtlen (prostata), så der ved orgasme kommer sæd ud i urinrøret og ud af penis.

Men sæden kan hos nogen løbe baglæns op i blæren, når lukkemusklen mellem blæren og urinøret ikke fungerer ordentligt. Det ses blandt andet efter nogle operationer på prostata og ved diabetes. Der er så tale om det, der hedder autonom neuropati, skader på det ubevidste nervesystem som følge af sukkersyge.

Mange diabetikere udvikler desuden med tiden en glutenallergi – cøliaki – der også kan medføre nerveskader. Gluten findes især i hvede, men også i mange andre ting. Oplysning om coeliaki og en liste over glutenholdige ting kan fås hos Dansk Coeliakiforening. Tlf. 7010 1003.

Det er vigtigt at have god kontrol over sit blodsukker ved at spise rigtigt og få daglig motion samt ved at måle sit blodsukker ofte. For højt blodsukker vil øge dannelsen af skadelige frie iltradikaler og med tiden skade ikke alene nerverne, men også øjne, nyrer og andre organer.

Det bør udelukkest, at man mangler B12-vitamin, ved at få målt serum-homocystein, B12-vitamin og folinsyre.

Man kan have gavn af et tilskud af stærke B-vitamintabletter samt alfa-liponsyre, der er et vigtigt hjælpeenzym i stofskiftet og en del af antioxidant-netværket, der bl.a. modvirker ændringerne i glukose‑, fedt‑ og proteinstofskiftet hos diabetikere. Man skal tage 200 mg alfa-liponsyre 3 gange dagligt )fx Thioctasid), og ved bedring kan man gå ned til 1‑2 tabl. dagligt. Fås i Tyskland i håndkøb (Altstadt-Apotheke i Flensburg. Tlf. 0049-461 26004. Fax 0049 461 180 711. De leverer til hjemadressen. Afregning kan foretages via BG Bank nr 577-9545). Kan hjemtages lovligt til eget brug.

For at modvirke de skadelige, frie iltradikaler bør især diabetikere tage C-vitamin 1-2 gram dagligt. En dansk undersøgelse har bekræftet, at diabetikere omsætter langt mere C-vitamin end andre, og derfor ofte har for lidt af det i kroppen. Fx som AL-C 750 mg, 2 gange dagligt. AL-C indeholder også magnesium og kalk, som diabetikere også har brug for ekstra af. Diabetikere bør også tage 335 mg E-vitamin (Stærk E-vitamin i form af hvedekimolie), 1 kapsel dagligt.

Den essentielle fedtsyre Gammalinolensyre = GLA forbedrer mikro‑blodcirkulationen i nerverne og hjælper til at genetablere ledningshastigheden i nerverne. 8‑12 kapsler dgl. i begyndelsen. Senere 3-6. Kæmpenatlysolie indeholder meget gammalinolensyre.

Imipramin eller amitriptylin, 25‑5o mg om aftenen kan være gavnligt mod smertene ved diabetisk nervebetændelse, og disse midler kan også hjælpe til at stramme lukkemusklen ved udløbet af blæren, så sæden kan løbe den rigtige vej.

Koffein, fx fra kaffe, kan modvirke komplikationer fra det ubevidste nervesystem, og et tilskud af kalium og magnesium kan også være gavnligt, for mange diabetikere har for lidt af disse mineraler, som også har stor betydning for nervesystemet.

Comments are closed.