Energimedicin – vibrationsmedicin – magnetfeltbehandling

Elektromagnetiske felter er af største betydning for vores sundhed. Fremtidens medicin er energimedicin – vibrationsmedicin – bio-elektromagnetisk medicin, hvis formål er at neutralisere sygdomsfremkaldende svingninger og at genoprette de rette svingninger i kroppen. Ikke kun med diverse apparater og akupunktur, men også ved hjælp af sund kost, dyrket på en naturlig måde, så de indeholder de rigtige, naturlige svingninger, ved homøopati, ved hjælp af rigtig kropsbrug og ikke mindst ved hjælp af påvirkninger fra vores hjerne og bevidsthed. Lydbehandling og musik er andre muligheder.

Samtidig skal vi beskytte os med sygdomsfremkaldende elektromagnetiske påvirkninger og svingninger. Blandt andet mikrobølger og elektromagnetiske felter fra mobilmaster, mobiltelefoner, andre bærbare telefoner samt det utal af elektriske apparater vi omgiver os med og bruger. Flere og flere uafhængige videnskabelige undersøgelser viser blandt andet, at brug af mobiltelefoner øger risikoen for kræft i hjernen og forstyrrer børns evne til at lære noget og kan medføre tab af åndsevner hos voksne og ældre.

Vi er elektromagnetiske

Vi mennesker er elektromagnetisk ladede, helt ned til det mindste atom og de partikler, der svæver rundt omkring atomet. De fleste er i dag klare over, at molekyler består af atomer, og inden for medicinen er molekylær medicin vundet meget frem, så meget at medicinen i form af lægemidler er blevet dominerende. Men der er et efterslæb på det elektromagnetiske, subatomare, elektroniske plan. Der er dog sket en udvikling inden for radiologien med vigtige diagnoseinstrumenter som for eksempel

MRI-skanning og PET-scanning, hvor man blandt andet kan se tanker lyse op i hjernen. Der er også sket en vigtig udvikling inden for udforskningen af lav-energi påvirkninger af levende systemer, blandt andet fra lav-energi lasere.

Hvert eneste atom, proton, elektron er elektrisk ladet og under påvirkning af elektriske, magnetiske og elektromagnetiske felter. Jo større og jo kraftigere unaturlige påvirkninger, der kommer ude fra, jo mere rod kommer der i vores eget elektromagnetiske felt, men selv meget små påvirkninger kan forstyrre det, hvis bølgelængderne er forkerte.

Kineserne og inderne har arbejdet med energimedicin i tusinder af år, blandt andet i form af akupunktur og yoga. De har kendt til energistrømmene i kroppen og vidst, hvordan de kan påvirkes på forskellige måder, så energien og vibrationerne i kroppen cirkulerer på en naturlig måde og derved vedligeholder sundheden. Planeten Jorden har et naturligt magnetfelt, som påvirker alt. Alt levende er afhængigt af svage indre magnetfelter, som kontrollerer hjerterytmen, hjernebølgerne, nerveimpulserne og meget andet. Hver eneste celle i kroppen svinger med disse magnetfelter og er et batteri, der også påvirkes udefra.

Cellernes kraftværker

Hver eneste celle har en række små kraftværker, kaldet mitokondrier, der giver energi til cellens vedligeholdelse og arbejde. For at klare dette skal mitokondrierne have energi udefra, og det får de fra den mad, vi spiser. Den bliver nedbrudt i maven og går så med blodet rundt i kroppen, og når næringsstofferne forbinder sig med ilt, sker der en forbrænding og energidannelse i mitokondrierne. De sunde fedtsyrer og hjælpeenzymet Q10 er vigtige for energidannelsen, og for transporten ind til mitokondrierner er aminosyren L-carnitin vigtig.

Når ilten bruges, dannes der noget, man kalder skadelige frie iltradikaler, som stjæler elektroner fra mitokondrierne. Man kalder det oxidation, på dansk forharskning. Bliver der stjålet for mange elektroner, bliver cellen energiløs og flad som et brugt batteri. Man bliver slap og energiløs. Hvidt sukker er for eksempel særlig slemt til at danne frie radikaler. Har man spist en meget sød dessert, er det eneste, man tænker på, hvornår kommer kaffen, eller hvor er den nærmeste sofa, man kan være bekendt at lægge sig på. Spiser man for meget ved et måltid, sker det samme, og grovædere har en forøget risiko for med tiden at forharske deres hjerneceller og blive demente eller få Alzheimers sygdom. Overvægtige har brug for ekstra mange antioxidanter for at imødegå dette.

Det vigtigste antioxidant er vand. Når vand kommer ned som regn, er vandmolekylerne forsynet med ekstra elektroner fra solen, og når man drikker vand af ordentlig kvalitet, grundvand eller kildevand, går vandmolekylerne ind i alle celler og afleverer elektronerne til mitokondrierne. Cellerne bliver opladet. Man kan selv opleve det ved at drikke noget mere vand, når man føler sig lidt slap og træt. Der går kun kort tid, så føler man, at man har fået mere energi.

Det næstvigtigste antioxidant er C-vitamin, som også er en vigtig elektrondonor. Langt de fleste dyr danner masser af C-vitamin, grise for eksempel 10 gram dagligt. Mennesker kan ikke danne C-vitamin, men er nødt til at få det gennem kosten og kosttilskud. Grønt og frugt indeholder meget C-vitamin, men kun hvis det er friskt og har været opbevaret kort tid og rigtigt. Lægger man grønsager i sit bryggers, halveres indholder af C-vitamin på en uge. Frugter, der er plukket som grønne og opbevaret længe, mister også det meste af deres C-vitamin. Ved sygdom bruger kroppen masser af C-vitamin, så vil man sikre sig at have nok af vitaminet, må man tage et ordentligt tilskud, for eksempel 500 eller 750 mg 3 gange dagligt. Ved forkølelse, influenza og andre infektioner skal man have meget mere.

Andre vigtige antioxidanter er E-vitamin, karotenoider, A-vitamin, Q10, liponsyre og glutathion, der alle er en del af antioxidant netværket, som også består af blandt andet bioflavonoiderne, der er farvestofferne i frugt og grønt, og af organisk selen. Mange naturmidler, som for eksempel algeekstrakter (bl.a. astaxanthin), Life Spice Vital, Gingko biloba, Pycnogenol og det tibetanske urtepræparat Padma 28, er kraftige antioxidanter. Alle former for bær indeholder gode antioxidanter, især mørke bær som aronia, solbær, blåbær, kirsebær, hyldebær.

Grøn te bekytter mitokondrierne mod skader fra de frie iltradikaler, og har i en mængde svarende til syv kopper dagligt har i dyreforsøg vist sig at øge energiomsætningen i musklerne (Am J Clin Nutr, 2002; 75: 749-53). Grøn te indeholder stærke antioxidanter med mange positive virkninger.

Antioxidanterne bevarer cellernes energi og modvirker de betændelsesagtige forandringer i kroppen, der kaldes inflammation og som er baggrunden for de fleste sygdomme, blandt andet kræft og hjerte-karsygdomme. De er også vigtige for opretholdelse af et sundt immunsystem og immunforsvar. De holder hjernen og kroppen ung, altså modvirker aldring. Signalstoffet melatonin fra hjernens koglekirtel, der dannes i mørke, er ikke kun vigtigt for en god søvnkvalitet og genopretning af cellerne om natten, men er også et kraftigt antioxidant.

Svingningerne – vibrationerne

Vi svinger med jordens magnetfelt og er udviklet i samklang med dette. Elektromagnetisk udstråling fra solen påvirker jordens magnetfelt og tilfører byger af elektroner, der som nævnt også kobles til vandmolekylerne. Når der er solpletter, som er gigantiske magnetstorme på solen, påvirkes vi betydeligt. Alle større influenzaudbrud på jorden falder sammen med et højt antal solpletter, for eksempel den spanske syge, der på verdensplan dræbte mere end 20 millioner mennesker. Jordens magnetfelt bliver forvredet, hvilket går ud over immunsystemets funktion.

Vores DNA – arvemassen i cellerne – svinger med de bølgelængder, vi bliver påvirket af. Dette ligger bag hele evolutionen og vores cellers udvikling og funktion. Nogen har kaldt DNA et biologisk Internet.

Vi kan få hjælp til at blive raske, hvis vi bliver påvirket af de rigtige svingninger i de rigtige bølgelængder. Fremtiden er, at vi kan påvirke vores organer og væv med den rette energimængde i den rigtige bølgelængde, så vævene kommer i energibalance, hvis vi har mistet energi eller har modtaget for meget energi, der har forskubbet vores balance. Indtil da må vi beskytte os mod de skadelige elektromagnetiske påvirkninger, vi hele tiden bliver udsat for i vores ”elekstrosmog-samfund”.

Ved bevægelse af magnetfelter udløses elektriske strømme, og omvendt dannes der magnetfelter omkring elektriske strømme. Det er de svage elektriske felter, der er de vigtigste i kroppen, for eksempel i hjertet og hjernen.

Det er et problem, at de kunstige EM-felter, som elektroteknologien i dag frembringer, måske vil kunne ændre hele vores udvikling og måde at tænke på. For eksempel mikrobølger, mobiltelefoner og højspændingsledninger. Disse ting påvirker vores indre elektriske felter, hvilket påvirker vores funktioner. Også jordens elektriske felter kan påvirke os betydeligt udefra og skade vores sundhed. Et eksempel er jordstråler, som forstærkes gennem underjordiske vandårer og strømme.

Man kan til en vis grad beskytte sig mod de skadelige svingninger ved hjælp af en Q-link, som er en chip med krystal, der efterligner en sund krops bio-felt og regulerer bio-feltet i kroppen, som Q-linken hænger uden på. Ved at hjælpe kroppen med at opretholde et sundt og sammenhængende bio-felt og ved at vedligeholde en dynamisk balance, afværges udefra kommende EM-stress. Et lignende vedhæng er Bio-Guard fra firmaet Ecoflow, som også sælger Bio-Phone, der kan sættes på mobiltelefoner for at hindre strålingen fra dem. Der findes også EMX-biochippen (sales@emxbiochip.com ) og TMK Mobilos samt ”Anti Radiation” (se www.bayclinic.dk ).

Magnetfeltbehandling

Ved at hjælpe kroppen med at opretholde et sundt og sammenhængende bio-felt og ved at vedligeholde en dynamisk balance, afværges udefra kommende elektromagnetisk stress. Det kan blandt andet ske ved hjælp af magnetfelt behandling. enten med enkeltmagneter eller med PEMF – pulserende elektromagnetisk felt behandling, der beror på, at vores celler kommunikerer elektromagnetisk, og at EM-felter kan styrke væv.

Det er allerede bevist, at for eksempel knogler gror hurtigere sammen, hvis de bliver udsat for magnetfeltbehandling. Kunsten er at genskabe de naturlige og lægende vibrationer i væv og organer ved at tilføre energi.

Statiske magneter, som sættes på huden med hudvenligt plaster, eller fastholde med bandager, virker smertestillende, bedrer kredsløbet og hjælper med opheling af vævene. Magnetarmbånd bruges af 90 procent af de bedste golfspillere i USA, og der er en ny videnskabelig undersøgelse, som klart viser, at de hjælper på smerter ved leddegigt. Når blodet passerer under en magnet eller et magnetarmbånd, vil blodlegemerne blive positivt ladet, så de frastøder hinanden og væggene i blodårerne, som også er positivt ladet. Det betyder, at der ikke dannes klumper af blodlegemer (pengerulledannelse), og derved strømmer blodet meget bedre gennem kroppen. Det bedrer ilttilførslen og modvirker blodpropper. En anden form for statiske magneter er magnetindlægssåler til sko og støvler. Her har forskning blandt andet vist, at de kan hjælpe mod nervebetændelse i fødderne, men de stabiliserer hele kroppen.

Rigtig mange mennesker har glæde af at bruge en topmadras med indbyggede magneter. For eksempel fra Vello Scandinavia i Varde. Pulserende magnetfeltbehandling kan man få på blandt andet energimedicinske klinikker.

Lys er energi, og det er lyd også. Man kan synge de rigtige vibrationer ind i syge mennesker, hvilket har været kendt i årtusinder, blandt andet i ayurvedisk medicin. Nogle behandlere har evnen til at finde de rigtige lyde og frekvenser, der kan genoprette sundheden hos syge. Sund mad indeholder også energi, og det gør vand og homøopatisk medicin også. Der findes forskellige teknikker, som kan tilføre og regulere energi. Energien og energistrømme i kroppen kan reguleres ved hjælp af akupunktur, zoneterapi, akutryk, eller magneter på akupunktur punkter.

Ved depressioner kan man i stedet for elektrochok anvende en kraftig magnetstimulation gennem kraniet – Transkraniel Magnetisk Stimulation, hvor man påvirker de område i hjernen, hvor depresionen udløses fra. TCM bruges foreløbig kun på forsøgsbasis i Danmark, men der foreligger nu mindst 20 videnskabelige undersøgelser, som bekræfter, at TMS virker ved depressioner. Noget tyder på, at man også med en mere almindelig magnetfeltbehandling kan opnå gode resultater ved depressioner, men der findes ikke nogen sikre beviser for dette endnu. Da der ikke er bivirkninger, kan det dog være værd at prøve.

Læs mere om magnetfeltbehandling i bogen ”Sund skepsis” (forlaget Hovedland 2006).

Comments are closed.