Antibiotika – alternativer til

Ved betændelse / infektion er det altid vigtigt at forsøge at finde årsagen, der blandt

andet kan være nedsat naturlig modstandskraft – dårligt immunforsvar.

Her spiller tarmbakteriefloraen en stor rolle, og især hvis man har fået penicillin eller

andre antibiotika, er tarmbakteriefloraen blevet skadet og ændret, hvilket nedsætter

immunforsvaret. Man kan her med fordel bruge Vita Biosa, der er effektive mikroorganismer, som dels udrydder skadelige bakterier og svampe (fx candida) og dels danner masser af gode antioxidanter.(Se www.biosa-information.dk). Vil man ikke have dette, kan man bruge kapsler med sunde mælkesyrebakterier.

Det er også vigtigt at have et godt kredsløb de steder, hvor infektionen sider. Ellers kan

det naturlige immunforsvar og de bakteriedræbende midler ikke komme til. Til at styrke både kredsløbet og tilføre ekstra antioxidanter kan det tibetanske urtepræparat Padma 28 anbefales. Det har en god og dokumenteret effekt på kredsløbet.

Både hvidløg og hyperikum – prikbladet perikon – har antibakteriel virksomhed overfor

gule stafylokokker og visse antibiotikaresistente bakterier, blandt andre MRSA (methicillin-resistant Stahylococu aureus), så det kunne være en idé at bruge tilskud af disse naturlige midler. Hvidløgstabletter som fx Kwai, Garcin eller Kyolic i fuld dosis er en god måde at få hvidløg på.

Ekstrakt af olivenblade har også antibakteriel og antiviral virkning. Det kan købes som fx OliVie eller Olivir.

Urte-Pensil indeholder askeblade, Echinacea, bukkehornsfrø, propolis, brudurt og tormentilrod. Tilsammen har de en god virkning ved betændelsestilstande og kan bruges i stedet for penicillin ved lettere infektioner. Ved kraftige infektioner bør man snakke med sin læge først, da visse infektioner kan være så farlige, at egentlige antibiotika kan være nødvendige. En fuldt udviklet rosen ville jeg for eksempel ikke lade være med at behandle med penicillin. Det samme gælder for visse typer halsbetændelse, hvor lægen kan pode fra halsen i konsultationen og afklare, om der er tale om farlige bakterier.

Oregano har ligeledes en antibakteriel effekt. Man kan fx købe det som Andante.

Grapefrugtkernekstrakt i form af fx Bio-Citricidal, 3-15 dråber 3 gange dagligt er også desinficerende.

Urteblandingen Urte-Pensil kan være et meget effektivt middel mod alle former for betændelsestilstande, selv mangeårige og hårdnakkede infektioner. Det består af askeblade (Folia fraxini), echinacea (augustifolia og purpurea), bukkehornsfrø (Smen foeni graeci), propolis, brudurt (Herba herniaria og tormentilrod (Rhiz. tormentillae).

Doses er 4 tabletter eller 2 kapsler 1-4 gange dagligt. Kan fordobles. Fås også som te eller pulver og kan bruges udvendigt mod betændte sår.

Drejer det sig om halsen, er produkter med Propolis i reglen meget effektive. Propolis er det, som bierne beskytter deres bistader mod bakterier med. Propolis kan fås som dråber eller tabletter hos Matas eller i helsekostbutikker.

Grøn te indeholder ligeledes betændelsesbekæmpende stoffer.

Lokalt (på huden) er Tea Tree Olie meget fint til at bekæmpe betændelse med.

Honning, Propoliscreme og Aloe vera gel er også bakteriedræbende, også når det gælder de multiresistente stafylokokker (MRSA) (hospitalsinfektioner).

Kolloidt sølv er et naturligt antibiotikum, som er totalt uden bivirkninger. Det skal være i ion-form. Sølv-ionerne optages i mikroorganismerne og ødelægger deres kemiske processer, så de dræbes. Samtidig medfører den måde, sølv-ionerne virker på, at mikroorganismerne ikke kan mutere eller blive resistente.

Sølv i ion-form er uden bivirkninger af nogen art, så man kan ikke blive forgiftet.

Det ophobes heller ikke i kroppen. Sølv er godkendt til brug i mad.

Kolloidt, også kaldet ioniseret sølv angriber kun de skadelige bakterier, men påvirker ikke de gavnlige bakterier i vores tarmkanal, da det opsuges i maven og den øverste del af tyndtarmen.

Den bedste måde at tage kolloidt sølv på er at tage en teskefuld kolloidt sølv 3-4 gange dagligt og holde det i munden nogle minutter. Man kan derefter gurgle med det og synke det. Det medfører en hurtig optagelse i blodet og er blandt andet med til at modvirke betændelse i tandkødet (paradentose). Man kan også spraye kolloidt sølv i halsen.

Der findes nu også opløsninger med sølvpartikler, som ved hjælp af en særlig teknik er forsynet med ekstra iltatomer, der er covalent bundne til sølvet og blandt andet støtter immuncellernes angreb på bakterier og virus (oxidativt ”burst” uden at oxidere vævene). Produktet hedder Bionaid Trioxy-silver. Se www.bionaid.dk eller www.bionaid.org

Der er rapporter om brugere, hvor svære smerter er forsvundet på få dage. Smerter skyldes oftest inflammation. Læs mere om inflammation på www.dsgnet.dk

I Frankrig har man opdaget, at en grøn form for ler (french green clay. Montmorillon ler) fra gammel vulkansk aske i bjergene i det centrale Frankrig, kan slå 99 procent af kolonier af resistente bakterier ihjel på 24 timer. Kontrol prøver af MRSA voksede 45 gange i den samme periode.

Det franske grønne ler består for det meste af mineraler ved navn smectite og illite og markedsføres med navnet Agricur. Dr. Lynda Williams og Dr. Shelley Haydel fra Arizona State University har præsenteret deres studier af Agricur og andre typer ler på The Geological Society of America’s årlige møde i Denver, 28 october 2007.

Firmaet Agriletz markedsfører også det grønne ler, som blandt andet kan købes om Terra Soleil gruner Mineralerde på www.bioeck.de I England skulle det gørnne ler kunne købes i alle helsekostforretninger.

Udvortes kan man smøre leret på huden, fx blandet med tea tree olie.

Comments are closed.