ADHD hos voksne

Læs om DAMP/ADHD på www.radiodoktoren.dk

 De voksne med ADHD har også brug for de sunde fedtsyrer, ekstra magnesium og for at undgå mælk og hvede. Og voksne kan også have gavn af neurofeedback.

 Dr. Mercola i USA anbefaler voksne med ADHD et øget indtag af omega-3 fedtsyrer, især den type, man finder i fiskeolie. Han anbefaler også, at man drikker vand, undgår frugtjuice, sodavand og pasteuriseret mælk. Desuden at man undgår sukker og holder sig til fuldkorn (undgår fx hvidt brød).

 Jeg kan også advare mod aspartam (NutraSweet R), som efterhånden er tilsat alle mulige ting, især light-produkter. Aspartam er hjerneskadeligt og kan være med til at udløse ADHD.

 Protein intolerans kan også være medvirkende. Læs om dettet på www.radiodoktoren.dk

 Pycnogenol, som er et ekstrakt af pinjebark, har også vist sig at have en god virkning på ADHD.

 Det kan også være en mulighed at forsøge med aminosyren gamma-amino-smørsyre, GABA, der er en neurotransmitter i centralnervesystemet og kan have en god virkning ved ADHD. Den hæmmer/dæmper nervesignalerne og beroliger nerveaktiviteten. Man kan se, at GABA normaliserer hjernebølgerne og bringer nervesystemet tilbage til en mere rolig og stabil tilstand.

Der er ingen kendte bivirkninger udover en mulig snurren eller prikkende fornemmelse og lidt hurtigere puls, når man starter med at bruge GABA. Nogen kan få forbigående rødme og snurren af ansigtet lige efter indtagelsen, men man kan så halvere dosis i nogle dage.

GABA bedrer den naturlige søvn, kan bedre blodtrykket og modvirke smerter, og den stimulerer hypofysens produktion af væksthormon, hvilket kan hjælpe til vægttab og en øget muskelmasse. GABA hjælper også i produktionen af endorfiner, som er smertestillende og giver en følelse af velvære efter fx legemligt arbejde eller træning, eller efter samleje.

Dosis er i begyndelsen 200 mg en gang dagligt.  Man kan så efterhånden øge dosis til 200 mg 3 gange dagligt. Evt. til max 450 mg 3 gange dagligt.

Virkningen øges ved at kombinere med niacinamid (B3-vitamin) 100 mg, glycine 50 mg, B6-vitamin 50 mg og magnesium 40 mg.

GABA kan købes sammen med niacin og inositol som GABA Plus fra Biovea på www.biovea.dk

Da kost og kosttilskud er af meget stor betydning, vil det være en god ide at konsultere en ernæringsterapeut med særlig interesse for dette felt.

For eksempel Marianne Jaeger. Se www.mjrigtigkost.dk  

Eller Karen Nørby. Se www.karennorby.dk

Eller Thorbjørg Hafsteinsdottir. E-mail: th@sundhedsrevolutionen.dk

Liste over ernæringsterapeuter (DET) findes på www.detforening.dk   

 

Comments are closed.