Vegetar og kosttilskud

du er vegetar, kan betyde, at du mangler B12-vitamin. Ideelt set bør du have målt indholdet af B12-vitamin, homocystein og folinsyre i dit blod, før du begynder at tage kost tilskud. B12-vitamin er vigtigt for bloddannelse, nervesystemet, knoglerne og meget andet.

Desuden kan du risikere at komme til at mangle svovl, så jeg vil råde dig til at tage tilskud af MSM, to gram to gange dagligt. Det er et naturligt stof, der både er godt for dine led og for din tarmslimhinde, og det modvirker allergi. Du kan købe det som pulver i helsekostforrtninger eller som kapsler fra Golden Health i Malmø på dansk tlf. 4052 4015 eller fra England via e-mailen Gayanutrition@gmail.com

Du kan også som vegetar komme til at mangle selen, der er et livsvigtigt antioxidant og har mange vigtige funktioner i kroppen. Du skal tage 200 mikrogram selen dagligt (gerne Seleno Precise).

Mange vegetarer mangler også zink, der er del af mere end 300 enzymer i kroppen. Hvis man lægger en zinktablet eller drypper en zinkopløsning på tungen, det det ikke smager meget metallisk, så mangler man zink.

Vegetarer kan komme til at mangle livsvigtige aminosyrer, så det er vigtigt at sikre sig, at man får vegetarisk planteprodukter (planteprotein) med alle de vigtige aminosyrer.

Vegetarer er også i risiko for at komme til at mangle de livsvigtige fedtsyrer, blandt andet DHA, hvis de ikke spiser fisk. Så det er især veganere, de er i fare for at mangel DHA.

Børn af mødre, der er veganere, kan risikere at komme til at mangle både B12 og DHA, der er nødvendige for den bedst mulige udvikling af hjernen og nervesystemet.

Comments are closed.