Melatonin ved cancer

Melatonin er et kraftigt immunsystem- stimulerende hormon, som dannes naturligt i hjernen samt i mange planter, der er kilde til den melatonin, der er på markedet – desværre ikke i Danmark, der som altid ligger bagud, når det gælder åbenhed overfor nye ting. Men i USA kan man købe det i håndkøb, og man kan lovligt købe det fra andre EU-lande over Internettet eller per telefon. Se nedenfor.

Melatonin virker endnu bedre, hvis det bliver kombineret med Interleukin-2 (IL-2), som man heller ikke kan købe i Danmark. En amerikansk læge, Dr. Stephen B. Edelson, director of The Environmental and Preventive Health Center of Atlanta, Georgia, anbefaler 50 mg melatonin dagligt sammen med 3 millioner enheder af IL-2.

Han anbefaler også store mængder C-vitamin (kæmpedoser) og store doser omega-3 olier, fx hørfrøolie, samt hajbrusk.

Andre mener, at 15-20 mg er det rigtige at give ved cancer.

Det er bedst at tage melatonin ved sengetid.

Meget tyder på, som jeg også har anført i mit indlæg om antioxidanter, at et tilskud af forskellige antioxidanter i nogle tilfælde kan få cancervæv til at standse sin vækst, og eventuelt være med til at få canceren til at forsvinde. Antioxidanter er ikke ens, men virker på hver sin måde og forstærker hinandens virkning. Man taler om et antioxidant netværk.

Herudover kan jeg anbefale fem kraftige, naturlige antioxidanter, nemlig  Padma Plus, Olivir, der er udtræk af olivenblade, ActiVin, der er udtræk af kerner fra røde vindruer, og Andante, der er baseret på oregano.

Jeg kan også anbefale at læse “Tidselguiden”, der er udgivet af kræftforeningen “Tidslerne”, Bjørnholms Allé 4-6, 8260 Viby J, tlf. 7020 0515, e-mail: tidslerne@mail.tele.dk

P.S.Melatonin kan købes lovligt til eget brug fra udlandet (EU). Det bedst med melatonin, der optages gennem mundslimhinden (sugetabletter), da de virker hurtigst og bedst. Melatonin i time release form (går ind i blodet natten igennem) kan dog også være en fordel.

I Ugeskrift for Læger (20-2015) har der lige været en artikel om melatonin og cancer, hvor det konkluderes, at melatonin dels øger følsomheden for kemomidler, dels er en kraftig antioxidant, dels modvirker vækst af blodkar ind i svulster (angiogenese), dels modvirker hormoner, dels modvirker mestastaser, dels stopper væksten af kræftceller, og dels får dem til at begå selvmord (apoptose), dels øger aktiviteten af immunsystemet, især antallet af de såkaldte “dræberceller”, der angriber og ødelægger krælftceller.  Tag mindst 5 mg melatonin ved sengetid.

 

Comments are closed.