Neurofibromatosis Recklinghausen

Recklinghausens Neurofibromatose hører til de sjældne handicaps og er en arvelig sygdom, som først og fremmest rammer nervesystemet. Der opstår neurofibromer, som er godartede svulster med neerve- og bindevæv, der opstår langs nervernes forgreninger overalt i kroppen. De kan af og til have et vortelignende udseende. Mængden af knuder kan variere meget fra person til person.

Der er oftest også brune café au lait pletter på mere end 25 mm rundt omkring på kroppen og fregner. De findes ofte ved fødslen eller dukker op før 2 års alderen. Nogle børn får aldrig andre symptomer på Recklinghausens sygdom, men de fleste får i det mindste nogle få neurofibromer. Nogle børn han have store hoveder, og nogen kan få problemer med knogler og led.

Der er to typer, NF1 og NF2. Ved NF2 kan der være hørenedsættelse, grå stær og smerter eller følelsløshed, foruden neurofibromer og café au lait pletter.

Der findes en forening for patienter og pårørende med Neurofibromatosis Recklinghausen:

Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen.

Foreningens hjemmeside er www.nfdanmark.dk.

 

 

Comments are closed.