Mundvige – sår ved

Man bør bede en læge om at kigge på sår ved mundvigene, der ikke læges ret hurtigt. Lægen kan så evt. pode fra sårene ved mundvigene for at se, om der er tale om nogen særlige bakterier. Samtidig vil podningen kunne sige noget om, hvilke antibiotika, der evt. kan udrydde disse bakterier. Der kunne fx være tale om streptokokker eller gule stafylokokker, der kan være svære at udrydde.

Det er vigtigt at holde fingrene fra sårene, da de ellers ikke kan hele ordentligt op og hele tiden bliver tilført bakterier fra fingrene. Mod kløe kan man smøre zinksalve på. Zinkmangel kan være medvirkende til, at sårene ikke forsvinder. Så en zinktablet hver

aften, indtil zinktabletten smager rædselsfuldt metallisk, vil være en god idé.

Det er vigtigt, at man spiser sundt og undgår at spise for meget sukker, der svækker immunforsvaret. Det er godt med et tilskud af sunde mælkesyrebakterier for at genvinde en sund tarmbakterieflora, der er vigtig for forsvaret mod infektioner. Man kan også tage

Molkosan eller Brottrunk af samme grund.

Jeg vil også anbefale en propoliscreme 10% fra Propharma/Danasan. Den er fin til at bekæmpe alle mulige bakterier med.

Et gammelt husråd er at smøre sårene i mundvigene med ørevoks fra ens egne ører.

Comments are closed.