Neglebidning

Normalt bliver neglebidning ikke taget alvorligt og bare opfattet som en dårlig vane. Men det kan være et alvorligt problem, som er svært at skjule og kan medføre sociale problemer.

Neglebidning kan være et tegn på nervøsitet eller en psykisk lidelse med tvangshandlinger. Der kan for eksempel ligge uløste problemer i familien, omsorgssvigt eller problemer i skolen med fx mobning bag neglebidningen.

Mangel på noget i kosten kan måske også have betydning, og her tænker jeg først og fremmest på mangel på zink og selen, hvilket godt kan give psykiske problemer hos især unge eller være medvirkende til spiseforstyrrelser. Man må under alle omstændigheder tage neglebidning alvorligt og søge efter årsagen.

En psykolog kan måske være en hjælp, evt. en kinesiolog, og hos større børn og voksne vil en blanding af hypnose og NLP – neurolingvistisk programmering – kunne være en meget fin løsning.

Kosten er af betynding for alle afvigelser fra sundheden. For meget sukker i for eksempel cola, sodavand og slik og for meget dårligt fedt fra for eksempel friture, kager og fedt slik, og for lidt grønsager og frugt kan give problemer med nervøsitet og med sundheden i det hele taget. En dårlig kost vil medføre mangel på vigtige næringsstoffer og desuden problemer med at lære noget i skolen.

I teen-agealderen og hos kvinder i den fødedygtige alder er mangel på jern i kroppen også ret hyppig, og det kan eventuelt være en del af forklaringen. Det vil være en god idé at konsultere en kostvejleder eller en ernæringsterapeut.

Comments are closed.