Forstoppelse på ferien

Det er meget almindeligt med forstoppelse, når man er på rejse. Ofte drikker man ikke nok, og maden er anderledes. Desuden kan det, i hvert fald når man kører langt i egen bil, knibe med at komme på toilettet, når man skal, og så kan maven gå i stå.

Grundbehandlingen er at drikke rigeligt af vand og sørge for at få nok motion. Desuden at spise en grov kost. Tag ekstra vand med og hold pauser.

Tarmbakteriefloraen er også vigtig. Start inden rejsen med at tage kapsler med mælkesyrebakterier, fx BioGaia, og fortsæt under hele rejsen. Det beskytter mod de fremmede bakterier i maden og mod både diaré og forstoppelse. Man kan også inden rejsen sørge for at få tarmbakteriefloraen topfin med Vita Biosa eller andre probiotika.

Som nødhjælp er det også en god idé at tage nogle mikro-klysma eller Microlax med. Den, der smører godt, kører godt.

Der findes også et rejsesæt, Ledins Mini Clysmatic til rejsebrug. Det er let at tage med og bruge.

Comments are closed.