Det sunde sukker

Når vi taler om sukker, mener de fleste det raffinerede hvide sukker, som gemmer sig i mange andre fødevarer, og som de fleste spiser alt for meget af. Men raffineret sukker er ikke sundt. Det stimulerer bugspytkirtlen alt for meget, så den laver for meget af hormonet insulin. Det påvirker blodsukkeret og øger appetitten, så vi spiser endnu mere sukker og andre raffinerede kulhydrater, fx slik, brød og kager, der lynhurtigt nedbrydes til sukker i maven og optages i blodet. På grund af den store mængde insulin aflejres sukkeret som fedt. Det er ikke fedt, vi bliver fede af. Det er på grund af sukker og raffineret kost. Almindeligt sukker er sammensat af glukose og fruktose.

Hvidt sukker medfører en stor dannelse af skadelige frie iltradikaler, som dannes under omsætningen af ilt i kroppen og oxiderer (forharsker) cellernes ”kraftværker”, kaldet mitokondrierne. Det svækker cellerne. det gode fedt i kroppen bliver også forharsket.

Skal vi bruge sukker, er det bedst at bruge naturligt sukker, for eksempel økologisk, brunt rørsukker der indeholder stoffer, bla. krom og magnesium, som medfører, at vi kan omsætte sukkeret på en måde, så kroppen kan tåle det.

Otte essentielle sukkerstoffer

For at vore krop kan fungere ordentligt, har vi brug for en række forskellige sukkerstoffer, hvoraf otte er livsvigtige. Vi får i vores daglige kost nok af de to: glukose fra sukker og galaktose fra blandt andet mælkesukker og pektin. De andre seks forsvandt fra vores kost, da vi gik fra at være jægere og samlere og begyndte at spise bearbejdet og raffineret kost.

Kroppen har svært ved selv at danne disse andre sukkerstoffer, der har meget stor betydning for immunsystemets og kroppens øvrige funktion. De sunde sukkerstoffer danner sammen med fede syrer og protein en masse forskellige budbringerstoffer, som gør cellerne i stand til at ”snakke” med hinanden og regulere hinandens virkning. Rummet mellem cellerne, det ekstracellulære rum, og cellernes overflade er fyldt med sukkerstoffer og modtagesteder på cellerne, der også er dannet af sukkerstoffer.

Sukkerstofferne er lange molekyler, der kan vende og dreje sig på utallige måder, efter hvordan de påvirkes. På denne måde kan de bære information, som videregives, når de sætter sig på cellerne. Sammen med elektroniske signaler fra celle til celle er det vigtige måder, cellerne regulerer hinandens vækst og funktion på. Sukkerstoffer kombineres med proteinstoffer til glyko-proteiner og med fed syrer til glyko-lipider.

Disse sukkerstoffer har derfor betydning for fornyelse og reparation af cellerne, for immunforsvaret, der hjælper os mod angreb fra for eksempel virus, for udrensning af skadelige stoffer og affaldsstoffer samt for mange andre af vores funktioner.

De otte sukkerstoffer er:

Glukose, som er en del af sukker og nedbrudt stivelse, så dette druesukker har vi alt for meget af.

Galaktose. Der hæmmer kræftvækst og spredning af kræftceller, især til leveren. Bedrer sårheling. Øger optagelsen af kalk. Beskytter mod skader på øjnene. Nedsat mængde findes blandt andet ved visse autoimmune sygdomme som fx leddegigt og lupus. Godt for langtidshukommelsen. Findes blandt andet i pektin.

Mannose. Der øger kommunikation mellem cellerne. Øger heling. Hæmmer vækst af kræft og spredningen af kræft. Forebygger bakterieangreb, virusangreb, parasitter og svampeangreb. Nødvendig for produktion af cytokiner – et af vores kampvåben mod invasion. Nedsætter betændelsesreaktionen ved leddegigt. Findes bla. som acemannan i Aloe vera juice (gel).

Fucose. Der findes i brystmælk og visse svampe. Øger udviklingen af hjernen og hjernens evne til at huske længe. Vigtigt for immunsystemet og kampen mod kræft. Modvirker blandt andet herpesvirus. Modvirker luftvejsinfektioner og hæmmer allergiske reaktioner.

N-Acetylgalaktosamin. Der hæmmer spredning af kræftsvulster, bedrer kommunikationen mellem cellerne. Der er nedsat mængde af stoffet ved hjertelidelser.

N-acetylglucosamin. Modvirker kræft og HIV, stimulerer immunforvaret. Glukosamin er et nedbrydningsprodukt af N-acetylglucosamin og styrker og reparerer brusk samt nedsætter smerter og betændelsesagtige reaktioner. Vigtigt for indlæring. Reparerer tarmslimhinden ved fx Crohns sygdom og Colitis ulcerosa og blæreslimhinden ved interstitiel cystitis.

N-acetylneuraminsyre. Særlig vigtigt for udvikling af hjernen og for indlæringen. Findes i store mængder i brystmælk. Det vides, at børn, der bliver ammet, gennemsnitligt bliver mere intelligente end børn, der ikke får brystmælk. Godt for hukommelsen og brugen af hjernen. Hæmmer virus og bakterier. Nedsætter det dårlige LDL-kolesterol. Vigtigt for slimdannelsen (nedsat mængde ved bl.a. Sjøgrens syndrom og hos alkoholikere).

Xylose. Modvirker bakterier og virus. Bedrer cellekommunikationen. Forebygger kræft i mave-tarmkanalen. Giver ikke huller i tænderne. Xylitol i for eksempel tyggegummi er en sukkeralkohol, der er fremstillet fra xylose.

Stop for skadelige gener

Vi har alle sygdomsfremkaldende gener, som vi har arvet fra vores forældre eller fået på grund af påvirkninger af generne under svangerskabet. Men sygdomsfremkaldende gener skal ”slås til” eller ”tændes for”, før de begynder at gøre skade.

Noget tyder på, at de sunde sukkerstoffer har evne til at forhindre de sygdomsfremkaldende gener i at blive slået til.

Hvor finder vi dem?

De essentielle sukkerstoffer findes især i: Brystmælk, spiselige svampe (Reishi, Cordyceps sinensis, Shiitake, Maitake, Coriolus versicolor,, m.fl.), i visse frugter (for eksempel Noni juice), bær og grønsager, ubearbejdet fuldkorn, rødder og planter som fx Aloe vera. de findes også i muggent brød og i kitin fra skaldyr (glukosamin).

Det kan være svært at sikre sig, at man virkelig får alle de otte sukkerstoffer i en tilstrækkelig mængde, især hvis man ikke spiser meget sundt og varieret, hvilket man ved, at langt de fleste ikke gør. Det er muligt at købe sukkerstofferne som kosttilskud.

Fx som Ambrotose Complex, der formidles via private, Glyconutrient-8 Complex og Glykoernæring , der sælges via Helsam i helsekostbutikker og hos Matas, og Elephanta glyco-nutrients, der fx fås hos Drogisten, Finsensvej 6, Frederiksberg, tlf. 3833 9633.

Eksempler på fejlagtig cellekommunikation

Der er ingen tvivl om, at kroppen ikke vil kunne fungere optimalt, hvis der er problemer med vore cellers kommunikation. Mange af de mennesker, der har taget et tilskud med de 8 sukkerstoffer sammen, har oplevet sensationelle resultater og øget deres selvhelbredende kræfter.

Eksempler på fejlagtig kommunikation er sclerose, hvor immuncellerne er fejlinformeret og derfor angriber nervecellernes isolation. Sclerose er et eksempel på an autoimmun lidelse. Andre autoimmune lidelser er lupus, type 1 diabetes, leddegigt, Crohns sygdom og colitis ulcerosa

Ved psoriasis bliver nogle bestemte hudceller ved med at vokse over hinanden, da de ikke har de rette signaler, der kan stoppe væksten, når de døde hudceller er erstattet.

Ved astma og allergier overreagerer immunceller og starter en reaktion. Symptomer ved kronisk træthedssyndrom og fibromyalgi dæmpes ofte betydeligt ved indtagelse af gly­co-­ernæring. Hos kræftramte har sukkerstofferne kunnet lindre de kraftige reaktioner fra stråler og kemoterapi, medens kræftbehandlingens virkning for­ø­ges. Dette resulterer i længere overlevelse og bedre livskvalitet.

Forskning fra Florida universitet viser, at når niveauet af disse 8 sukkerarter er lavt, kan kræftsygdomme forekomme. Sukkerstofferne kan forøge dræbercelleaktiviteten med 50% hos sunde mennesker og op til 400% hos mennesker med nedsat immun­for­svar.

I november udgaven af Proceedings of the Fischer Institute for Medical Research konkluderede man, at glyco-ernæring forbedrede tilstanden hos forsøgspersoner med ADHD (DAMP børn) og reducerede et vist antal af deres symptomer.

En af grundene til, at spædbørn, der får modermælk, er beskyttet mod mange forskellige infektioner, er, at modermælken indeholder 5 af de livsvigtige sukkerstoffer – altså den bedste glyco-ernæring, der findes i dag.

Glyco-ernæring kan forøge dræbercelleaktiviteten med 50% hos sunde mennesker og op til 400% hos mennesker med nedsat immun­for­svar.

En af grundene til, at spædbørn, der får modermælk, er beskyttet mod mange forskellige infektioner, er, at modermælken indeholder 5 af de livsvigtige sukkerstoffer – altså den bedste glyco-ernæring, der findes i dag.

Litteratur:

Man kan læse mere om de essentielle sukkerstoffer i hæftet ”Mirakkelsukkere” af Rita Elkins. Hæftet kan købes via e-mail: tyoko@post6.tele.dk (på amerikansk: Miracle Sugars. The new class of missing nutrients by Rita M H. Elkins). Desuden i bogen “Sugars that heal: The New Healing Science of Glyconutrients” by Dr. Emil A. Mondoa and Mindy Kitei The Ballantine Publishing Group, New York 2001. Læs om videnskaben og artikler der er udgivet om "glyco ernæring" og glycobiologi: http://www.glycoscience.com/

Comments are closed.