Hukommelsen

Dårlig hukommelse skyldes sjældent sygdom. Det er oftest mangel på vand,

stress hvor man forsøger at tænke på mange ting på én gang, nervepiller, sovepiller, for meget alkohol, for mange huskesedler, at kan lader andre huske for sig, bestemme over sig, og at man holder op med at følge med i alt det, der sker omkring en.

Det bedste middel mod stress og mod besvær med hukommelsen og koncentrationen er at få daglig motion, gerne flere gange når man læser intensivt. Desuden er det vigtigt med pauser i arbejdet og læsningen, så hjernen kan fordøje det læste.

Regelmæssige måltider, der skal være sunde, er også vigtige. Junkfood trætter og svækker. Kosten må ikke være raffineret (hvidt mel etc). Ingen kunstige smags- og tilsætningsstoffer. Ingen light-produkter med fx aspartam.

Hjernen har brug for fedt, og det skal være det gode fedt: olivenolie, lidt økologisk, kærnet smør, fed fisk, fiskeolie, mandler, nødder, avocado, hørfrøolie, natlysolie, Livet Olie, Nutridan, Udo’s Choice, EyeQ. Vælg selv.

Få rigeligt af grønne grønsager. Spinat er fx godt. Bær er fyldt med stoffer, som er gode for hjernen (antioxidanter mm.). Blåbær og jordbær er specielt gode.

Tag et tilskud af B-vitaminer (et kompleks), to gode vitamin-mineral tabletter (fx Spektro eller Omnimin). Tag 500 mg magnesium om aftenen. 

Kvinder bør få undersøgt, om deu mangler jern (serum-ferritin). Jernmangel giver problemer med hukommelsen.

Drik thé, især grøn thé. Det er rigtig godt for hukommelsen. Mørk chokolade (mindst70% kakao) er også godt for hjernen (og humøret).

Rødvin, et glas dagligt. 

Man kan tage tilskud af lecithin. Forsøg gennemført af den amerikanske sundhedsmyndigheder viser, at selv høje doser lecithin er uskadelige.

Gingko biloba og Rosenrod (Rhodiola roseae) er også gode for hjernen, men kan ikke erstatte en sund levevis.

Comments are closed.