Vokseværk

Vokseværk i alderen fra omkring fem til tolv år er overordentlig almindeligt. Man kender ikke noget sikkert til årsagen, men muligvis vokser de forskellige væv med forskellig hastighed, så der opstår er smertefuldt træk i nerver, blodårer og muskler. Desuden er mange børn i den alder utroligt aktive, og hvis voksne ville forsøge at følge med i alle deres legemlige udfoldelser ved sport og leg, ville de med garanti også få problemer.

I nogle tilfælde kan smerter i benene skyldes sygdom, fx problemer med hofteleddene, så det er klogt at lade en læge kigge på det.

Smerter skyldes generelt inflammation. Læs mere om det på www.dsgnet.dk

Det er en god idé for hele familien at lære udspænding og afspænding.

Når smerterne er der, og det er almindeligt, at vokseværk-smerter kommer om aftenen og natten, er det ofte nok at massere de forkrampede muskler og bagefter strække dem, fx ved at bøje foden bagover.

Kamillethé virker også løsnende på muskelkramper.

Det er også vigtigt, at både børn og voksne drikker tilstrækkelig megen væske, helst vand eller saftevand, da vandmangel fremmer tendensen til kramper.

Hjælper ovenstående ikke, er det nødvendigt at få barnet undersøgt hos en speciallæge i ortopædi. Især hvis der er tale om hoftesmerter, ligger der næsten altid sygdom bag, hvis der ikke er tale om en forbigående forstuvning eller overbelastning.

Comments are closed.