Sød tand – sukkertrang

Når man spiser en kost, der indeholder sukker eller stivelse, for eksempel hvidt brød, pasta, pizza, kartofler eller hvide ris, stimuleres bugspytkirtlen til at danne for meget af hormonet insulin. Det samme kan udløses af for meget frugt.

Det medfører et hurtigt fald i blodsukkeret, da insulin sørger for at få sukkeret fra blodet og ind i kroppens celler, hvor det lægges i depot eller brændes af til energi. Falder blodsukkeret hurtigt, eller er det blevet lavt, vil man blive sulten og få en kraftig trang til sukker og søde ting.

Den raffinerede, stivelsesholdige kost vil også give næring til candidasvampe i mave-tarmkanalen, så svampene danner et mycelium (rodnet) og klistrer til tarmslimhinden samt danner gifte, der optages i kroppen og yderligere medfører trang til sukker.

Krom modvirker den kraftige stimulering af bugspytkirtlen, men en enkelt tablet er ikke nok. Man skal tage tre tabletter dagligt. Krom skal være organisk for at kunne blive optaget ordentligt. For eksempel Bio-Chrom.

Men langt vigtigere er det, at man går over til at spise en grov og grøn kost og undgår sukker og raffinerede fødevarer. Man bør også spise mere af det sunde fedt fra olivenolie, avocado, fed fisk, fiskeolie, mandler, nødder, hørfrø og kæmpenatlysolie. Det vil tilsammen medføre, at trangen til sødt forsvinder. Samtidig forsvinder også trangen til at spise for meget.

Gode forslag er to spiseskefulde af en god olie med omega 3-6-9 fedtsyrer. Fx Livets Olie, Nutridan Strong med citronsmag, Udo’s Choice eller Sunt Liv olien. Eller kapsler af Omega 3-6-9, eller Krill olie. Skal tages dagligt som det første om morgenen i 12-14 uger. Derefter en spiseskefuld dagligt.

Det sunde fedt danner i kroppen primitive hormoner, der øger forbrændingen, så man ikke tager på af dette fedt. Tværtimod kan man kun tabe sig (hvis det er nødvendigt), hvis man får nok af det sunde fedt. Men samtidig skal man lade være med at spise margarine og for meget mættet fedt (men noget har man brug for, fx fra smør).

Kommer der alligevel trang til noget sødt, er det allerbedste at tage et par bidder mørk chokolade (mindst 70% kakao). Gerne af god kvalitet, fx Lindt. Chokolade af denne kvalitet er sundt, stærkt antioxidativt og modvirker depression. Det er også et meget fint middel mod hoste.

Man kan også tage en tablet med morbær tre gange dagligt før måltiderne. Det kan købes som Mulberrry. Morbær medfører en langsommere omdsannelse af sukker og stivelse til glukose, som er den form blodsukkeret findes i. På denne måde undgår man at overstimulere bugspytkirtlen.

Kanel på morgenmaden, en halv teskefuld, bedrer. også blodsukkerbalancen og nedsætter trangen til sødt.

Comments are closed.