Appelsinhud

Der findes ingen lette løsninger til at fjerne appelsinhud (der ikke er det samme som cellulitis, som skyldes en infektion i huden). Det er fedt, som har hobet sig op i huden og ændret hudens struktur. Fedtet ligger indkapslet små hulrum mellem overhuden og musklerne. Væggene består af bindevæv, som med tiden bliver stift og kan trække sig sammen og trække i huden. Bliver huden tykke, når man tager på, trækker bindevævet endnu mere i huden, så den kommer til at ligne appelsinskal.

Det er godt, at få meget motion, for det modvirker appelsinhud. Ikke hård motion, men daglig og ikke for lidt ad gangen.

Man skal også spise sundt og få nok af det sunde fedt i fx olivenolie, avocado, fed fisk, fiskeolie, mandler, nødder, hørfrøolie og kæmpenatlysolie. Samtidig skal man undgå de fedtsyrer, der gør fedtet i kroppen hårdt og øger den betændelsesagtige reaktion i kroppen og huden, som kaldes inflammation. De findes i planteolier som majsolie, sojaolie, vindruekernolie, solsikkekerneolie mm., som man laver margarine af. Så ud med margarinen og alt, der indeholder "hærdet vegetabilsk fedt", der er det samme som margarine. Undgå også mælkefedt undtagen økologisk smør, som også indeholder gode fedtsyrer.

Spis en grov og grøn kost med mange kostfibre. Altså i hvert fald de 600 gram grønt og frugt, vi alle bør spise dagligt. Undgå sukker, slik og hvidt brød samt anden raffineret kost.

Drik mere vand og undgå sodavand og cola mm.

Tag ekstra C-vitamin, fx 750 mg eller et gram to gange dagligt. Det er rigtig godt for bindevævet. Kombineret med hyben og bioflavonoider (C 500 + +) forstærkes virkningen af C-vitaminet

Det gælder også for stoffet MSM, der er et helt naturligt og svovlholdigt stof. Tag to gram to gange dagligt.

Det er også godt med bindevævsmassage, og man kan selv massere sig med en god hudcreme og med en massagerulle. Tørbørstning af huden er også godt.

Langt det meste af det, der anbefales af cremer, elektriske behandlinger, fedtsugninger etc. hjælper ikke. En god creme skader dog ikke, men tro ikke, at den kan fjerne appelsinhud. Det er din egen indsats, der er den vigtigste.

Læs mere på www.radiodoktoren.dk om inflammation. Rygning er meget inflammationsfremmende.

Comments are closed.