Herniation pit

Herniation pit kan findes i en del af øverste del af lårbenshalsen hos voksne. Der er tab af knoglevæv her, så man ved røntgenundersøgelse kan se en slags hul, hvor røntgenstrålerne lettere går igennem.

Normalt er et sådant fund tilfældigt og uden betydning, men der kan være en sammenhæng med hoftesmerter.

Man kender ikke årsagen til herniation pit, men mener, at der kan være tale om degeneration af vævet på grund af alder, men nogen mener også, at ileopsoasmusklens tilhæftning til ledkapslen kan spille en rolle, især hos atletiske mennesker. Der kan måske trænge bløddele ned i knogledefekten gennem en defekt i knogleskallen. Det er derfor, man har valgt navnet herniation pit, der betyder brok ned i et hul.

Der er ikke nogen forslag til behandling der, hvor jeg har læst om det, men jeg vil anbefale forebyggelse af yderligere knogleskader og knogleskørhed. Se under osteoporose på www.radiodoktoren.dk .

Comments are closed.