Livmoderhalsen celleforandringer

Lette til moderate celleforandringer på livmoderhalsen skyldes kronisk inflammation med betændelsesforandringer. Medvirkende kan, men ikke nødvendigsiv er, HPV virus være, men man har sat et stort spørgsmålstegn ved HPV i relation til vaccination mod livmoderhalskræft. Læs mere om dette på www.radiodoktoren.dk  

Langt de fleste med celleforandringer vil slippe af med dem ved at modvirke den kroniske inflammation, der også kan skyldes svampeinfektioner, normalt med candidasvampe. Har man candida i skeden, har man den også i maven og tarmene, og det er nødvendigt at udrydde den der for at få svampen i skeden væk. Først og fremmest ved at sulte den ud ved at lade være med at "fodre" den med sukker, slik, kager, hvidt brød, hvid pasta, hvide ris etc.

Læs mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

Så det første, man skal gøre, er at ændre på sin kost, og jeg kan anbefale at konsultere en ernæringsterapeut DET eller veluddannet kostvejleder for at få tilrettelagt en kost, som ikke medfører candidasvampe- eller anden inflammation.

Nogle gange forsøger man at fjerne inflammation/infektioner på livmoderhalsen ved hjælp af frysning eller laserbehandling, men det hjælper ikke, hvis man ikke ændrer sin kost og dårlige vaner. Det var først, da man før første Verdenskrig opfandt margarine, hvidt sukker og cigarettterne, at kræft og blodpropper blev almindelige sygdomme. Indtil da var det kun 1-2 procent, der fik kræft. I dag er det over en trediedel.

Normalt vil man først overveje et keglesnit, hvor man skærer en kegle med cellerforandringer væk), hvis celleforandringerne bliver mere udtalte og udbredte (mere end lette og moderate). Keglesnit kan medføre problemer ved kommende graviditeteter, men ikke altid. Man må drøfte med lægerne på sygehuset eller en praktiserende gynækolog, hvilke fordele og ulemper, der kan være ved keglesnit.

Læs mere om alternativ behandling af kræft og forebyggelse i min artikel på www.radiodoktoren.dk samt i de gode bøger "Kost mod kræft" af Richard Beliveau og Denis Gingras, og Anette Harbech Olesens bog "Sund mad, før under og efter kræftbehandling".

Comments are closed.