Depression og for lavt stofskifte

Det har også vist sig at åbenlys eller subklinisk for lavt stofskifte  involveret i depression. Stort set alle deprimerede patienter, der er hvor behandling med almindelige medicin  ikke virker, lider af en eller anden grad af hypothyroidisme.

I de interventionsstudier der er lavet, kunne denne behandlingsresistens fjernes i de tilfælde hvor man var i stand til at genetablere normal stofskiftefunktion. Her spiller Selen en rolle, fordi mangel på Selen vil hæmme omdannelsen af stofskiftehormonet T4 til den aktive T3 form. Mange med subklinisk hypothyroidisme har lige præcis forhøjet T4 i forhold til T3.

Læs mere om for lavt stofskifte på www.radiodoktoren.dk

 M.h.t. motion mod depression, så er et struktureret motionsprogram med minimum 3 ganges intensiv aktivitet af min. 30 minutters aktivitet ugentligt mere effektivt end medikamenter såvel som psykoterapi, samtaleterapi og kognitiv terapi. Det er samtidig den bedste metoder til at tabe sig, når det er nødvendigt.

Comments are closed.