Tarmskylning

Tarmskylning er en ældgammel måde at rense sin tyktarm på for at fjerne gammel afføring med skadelige bakterier, svampe etc. Tarmskylning er allerede omtalt i det apokryfe evangelium ”The Gospel of Peace”, der var essenernes (essæernes) evangelium. Heri siger Jesus, at vi skal skylle vores tarm og ggiver detaljerede anvisninger på det.

Der i findes en alternativ klinik, Dragør Helse, Tlf. 3253 9401, som sælger et

tarmskylningsapparat ved navn Ledins Clysmatic samt noget salve – Ledins urtesalve. Apparatet koster ca. 1300,- kr incl urtesalve som skal bruges ved skyldningen:

Mange mennesker går med en tyktarm fyldt med gammel afføring og en dårlig bakterieflora, og her det er udmærket at få skyllet tarmen med mellemrum. Langt bedre end at tage afføringspiller, som tarmen ikke har godt af.

Der findes også klinikker, hvor man kan få skyllet sin tarm. De hedder noget med Colon Hydroterapi, der er det latinske navn på tyktarmen. De findes blandt andet i København, Valby, Fredensborg, Århus og Vejle. Skal man i bund med sit problem, er det en god idé at gå til en sådan klinik, hvor man også kan få vejledning i sund kost og andet, der kan få tarmen til at fungere ordentligt igen.

Men samtidig skal man tænke på at sørge for gode spise- og motionsvaner. Oppustethed og rumlen i maven kan fx skyldes, at der er noget i kosten, man ikke kan tåle.

Man skal også sørge for at give muligheder for udvikling af en sund tarmbakterieflora ved at spise en sund kost uden for mange raffinerede fødemidler og ved ikke at blande alt muligt sammen. Fx skal man ikke blande kød med stivelsesprodukter som fx kartofler, pasta og brød, men spise det med salat og grønsager. Det er bedst at spise rå grønsager, da vi har brug for se sunde fordøjelsesenzymer i grønsagerne. De bliver ødelagt ved kogning og stegning sammen med mange vitaminer. Man kan købe vegetabilske enzymer som fx Udo’s Ultimate Digestive Enzyme Blend. Eller Digest Aide fra Golden Health (tlf. 4052 4015). Tag dem til hvert måltid.

Mælkesyrebakterier er gode for tarmfloraen, fx youghurt eller kapsler med frysetørrede mælkesyrebakterier, fx Idoform. Eller som tyggetabletten BioGaia.

En anden og god mulighed er at tage tilskud af Vita Biosa, effektive mikroorganismer, der foruden at sørge for tarmsundheden også danner masser af antioxidanter.

Man kan fremme væksten af sunde mælkesyrebakterier i tyktarmen ved at anvende sødemidlet FOS – fructo-oligo-saccharid – der ikke optages i kroppen.

Comments are closed.