Springfinger

Ved springfinger er seneskeden eller et senebånd et sted ud for fingeren blevet for stram, i reglen ud for et led, så senen ikke længere kan glide let forbi stedet. Den kommer i klemme, når man forsøger at rette fingeren ud, og pludselig løsner senen sig, så fingeren springer ud.

Springfinger kan fx skyldes følger efter en skade, hvor man har slået stedet eller taget for hårdt fat.

Man må også tænke på gigtsygdom, sukkersyge og for lavt stofskifte og udelukke det, især hvis der er andre symptomer på disse sygdomme.

En ortopædkirurg kan let klare springfingeren med en lille operation.

Man kan sommetider se, at det går i orden igen, hvis man smører med
Glukosamincreme med MSM på stedet. Det trænger fint ind til det ramte
sted.

Glukosamin alene er dog normalt ikke nok til at virke, men skal suppleres med andre ting, fx MSM, omega-3 fedtsyrer og anti-inflammatoriske urter. Man kan købe det hele som “Special creme mod ledproblemer” med glukosamin, MSM, omega-3 fedtsyrer og gavnlige urter.  på Internettet på www.pharmaviva.dk

En anden mulighed er at tage et tilskud af B6-vitamin på 100 mg samt magnesium 500 mg (ikke Magnesia) .

Det svovlholdige og uskadelige stof MSM har stor betydning for sener og brusk og kan bruges i cremer eller i form af kapsler (to gram to gange dagligt). MSM i cremer eller som pulver kan købes i helsekostforretninger og hos Matas. MSM som kapsler fx på tlf. 4052 4015 (Golden Health i Malmø) eller fra England via www.gaya-nutrition.com

Læs mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

Comments are closed.