Gråt hår – tidlig gråhårethed

Når hår bliver gråt, skyldes det nedsat ernæring af hårsækkene med nedsat produktion af farvestoffet melanin. Der kan være en arvelig tendens, men i de fleste tilfælde foreligger der mangel på vigtige næringsstoffer.

Når ikke kan spise nok i længere tid, eller får en ensidig og usund kost, vil der uvægerligt komme mangler på blandt andet vitaminer og mineraler, som det er umuligt at erstatte helt ved hjælp af almindelige vitamin-mineral tabletter. Der er også brug for alle de aminosyrer, der indgår i lødigt protein, og for en tilstrækkelig mængde af omega-3 fedtsyrer. Spirulina og Chlorella indeholder gode aminosyrer og omega-3 fedtsyrer.

Undgå at spise for meget kød, stegte, sure og krydrede ting samt at drikke for meget kaffe, da det nedsætter næringen til håret. Undgå dårligt fedt som margarine, transfedtsyrer og omega-6 planteolier som fx majsolie, sojaolie, vindruekerneolie og solsikkeolie. Lad være med at ryge.

B-vitaminerne er vigtige for håret, især biotin og B12-vitamin, men B-vitaminerne er som et orkester, så man skal helst tage dem alle eller supplere med et B-kompleks (stærke B-vitaminer).

Det er godt at spise lever.

Mangel på kobber, jod og zink er ofte årsager til gråhårethed. Kobber er der meget af i radiser, cashewnødder, mandler og østers, der sammen med skaldyr, tang og kelp også indeholder jod og zink. Ekstra tilskud af mineraler kan anbefales.

Styrk kredsløbet i hårbunden ved motion og massage af hårbunden med fx mandelolie eller kokosolie med lidt citronsaft i.

Undgå for meget stress, da det også påvirker håret.

 

Comments are closed.