Histamin intolerans

Histamin er et signalstof eller budbringerstof med mange virkninger i kroppen. Blandt andet stimulerer histamin dannelsen af mavesyre, det spiller af afgørende rolle ved allergi, hvor det kan udløse astma og nældefeber, og det er et vigtigt signalstof i centralnervesystemet.

Foruden den dannelse af histamin, der sker i kroppen, kan vi også få histamin udefra med vores mad. Dette histamin kan medføre meget ubehagelige reaktioner, hvis det ikke bliver nedbrudt i tarmslimhinden. det sker ved hjælp af enzymet DAO, di-amino-oxidase.

Mangler man DAO, vil man kunne få kraftige histaminreaktioner, når man spiser noget med meget histamin. Rødvin, champagne, salami, ost, sauerkraut og fisk har et særlig stort indhold af histamin. Især tun, makrel og sardin. Frisk fisk indeholder dog intet eller meget lidt histamin.

DAO-aktiviteten kan også hæmmes af lægemidler (smertestillende, blodtryksmidler, antibiotika, astmamedicin) og alkohol.

De reaktioner, der kan komme, er for eksempel mavesmerter, meget luft i maven, diaré, forstoppelse, migræne, rindende næse, nældefeber, svimmelhed, psykiske ændringer, lavt blodtryk og svimmelhed.

Er man følsom for histamin, er det bedst at undgå fødevarer med et stort indhold af histamin, og man kan støtte sin DAO enzymfunktion ved hjælp af DAOPURE , der kan købes over Internettet fra Tyskland eller i tyske eller østrigske apoteker. Fx på Care-Line Internetapotheke (www.care-line.biz). Indeholder naturligt DAO og B6-vitamin, der er nødvendigt for virkningen af DAO. Man tager en kapsel sammen med indtagelse af histaminrig føde, højst 3 gange dagligt.

Et andet middel, Daosin, indeholder kun DAO.

 

 

Comments are closed.