Lungekræft generel vejledning

Det er vigtigt at spise meget meget frugt og grønt, blandt andet for at få kroppen gjort basisk med en surhedsgrad (pH) på op mod 7,45 eller 8. Læs mere om syre-base balancen på www.radiodoktoren.dk

Undgå rødt kød, da det giver lavt pH og øger dannelsen af skadelige, frie iltradikaler. Ost er også meget syredannende.

Undgå sukker, der er foder for kræftcellerne, især hvidt sukker.

Det er godt med tilskud af selen (fx Seleno Precise), som er en del af antioxidant netværket. Se nedenfor.

Svenske forskere arbejder med at undersøge den kræftcelledræbende og hæmmende virkning af organisk selen (Seleno Precise, selenomethionin) og og curcumin (gurkemejerod pulver ekstrakt) i større mængder. Det ser ud til, at selenomethionin i en dosis på 500-1.000 mikrogram hæmmer og dræber kræftceller, og kombineret med curcumin, for eksempel Curcumin Forte med piperine (der giver en meget bedre optagelse af curcumin) 2 kapsler 3-4 gange dagligt til maden, skulle der være gode chancer for at modvirke kræften. Der er dog endnu ikke endelige videnskabelige beviser for dette, men meget tyder på det.

Tidligere forskning har vist, at curcumin også kan modvirke andre former for kræft.

En række undersøgelser har siden 1992 også vist, at curcumin hæmmer udviklingen af brystkræft af alle arter og slår kræftcellerne ihjel, beskytter nyrerne, modvirker kræft i tyktarmen, beskytter mod grå stær, nedsætter kolesterol og modvirker oxidation (forharskning) af fedtet i blodet, modvirker gigtsmerter og kemoterapis giftige virkning på hjertets muskler. Curcumin har også en meget positiv virkning på følgerne af diabetes, formentlig på grund af dets antioxidative virkning og den gode virkning på kolesterol.

E-vitaminer, blandede.

C-vitamin, et gram 3 gange dagligt, stigende til der kommer tendens til diaré, og så lidt mindre).  C-vitamin er i store doser kræftcelledræbende. Meget store doser kan gives direkte i blodet hos en ortomolekylær læge.

Man skal ikke tage små doser af C-vitamin, da det kan styrke kræftcellerne.

Undersøgelser viser, at D3-vitamin ikke bare hindrer opståen af kræft, men hæmmer væksten, når den er en realitet. Det stemmer med dyreforsøg og laboratorieforsøg, hvor man navnlig har påvist, at D-vitamin fremmer unormale cellers død ved den proces, der kaldes apoptose, foruden at vitaminet har en generelt dæmpende indflydelse på cellers vækst. Det er det samme, man udnytter i en psoriasissalve, der virker ved et D-vitaminlignende stof og hæmmer den overdrevne vækst og manglende cellemodning, der er karakteristisk ved denne hudsygdom.

Den daglige dosis bør være mindst 60-70 mikrogram D3-vitamin dagligt.  Man kan imidlertid roligt tage mindst 100 mikrogram dagligt (4.000 enheder), da det naturlige D3-vitamin er uskadeligt, i hvert fald i mængder under 250 mikrogram (10.000 enheder). En af de nyeste undersøgelser har vist, at et dagligt tilskud af D3-vitamin kan nedsætte risikoen for kræft med 77 procent, især hvis man har et højt indhold af D3 i blodet. .

K2 vitamin hæmmer kræftcellevæksten og kan stabilisere sygdommen.

K-vitamin findes i naturlig form i grønne bladgrønsager, som fx spinat, og i gæret soja som fx natto. For at få optaget tilstrækkeligt K-vitamin er det dog nødvendigt at tage det som tilskud og sammen med et måltid med fedt i, da K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin. Dosis af K2-vitamin skal være stor, mindst 200 mikrogram dagligt.

Resveratrol, der blandt andet findes i skallen fra røde druer, er også et godt antioxidant og kræfthæmmende. Det findes i  rødvin, 1-2 glas dagligt (ikke mere) og man kan tage ekstra tilskud, som kan købes hos Matas eller i en helsekostforretning.

Forskere fra Colorado University har fundet, at Marietidsel (Milk Thistle)  kan hæmme den kæde af inflammation, der fører til fremme af vækst og spredning af lungekræft. Marietidsel er også godt for leveren.

Grøn thé er kræfthæmmende og antioxidant virkende.

Noni juice indeholder adskillige kræfthæmmende stoffer. Det samme gælder for granatæblesaft.

Aronia saft (Din Sundhed) indeholder også stærke antioxidanter.

Desuden er det vigtigt med et generelt og fuldgyldigt vitamin-mineraltilskud.

Jeg kan anbefale det flydende og velsmagende LivsEnergi Maxi, der indeholder næsten alle vigtige næringsstoffer, undtagen de livsnødvendige fedtsyrer. Man kan købe LivsEnergi Maxi fra Golden Health i Malmø. Dansk mobilnr. 5052 4015.

I tabletform kan det fx anbefales at bruge Omnimin eller Spektro. 2 dgl.

Derudover er det vigtigt med tilskud af sunde fedtsyrer, fx Livets Olie, der er en blanding af hørfrøolie og natlysolie, Nutridan Strong citron eller Udo’s Choice. Det er en god måde at tage 1-2 spiseskefulde af disse olier om morgenen. Eventuelt blandet med Aronia saft.

Den tyske kræftlæge Dr. Budwig anbefaler at blande hørfrøolie med kvark eller hytteost for at modvirke kræft og for at tilføre tilstrækkeligt protein. Kan blandes med en god økosaft, fx Aroniasaft, for at give det smag.

Læs også om kræft og naturlig behandling samt om antioxidanter mod kræft på www.radiodoktoren.dk

Jeg kan anbefale bogen ”Når diagnosen er Kræft – en selvhjælpsbog for kræftpatienter og deres pårørende”. Af Inge Kellermann. (forlaget Hovedland).

Læs bogen”Kost mod Kræft” af Richard Beliveau og Rene Gingras. Der er masser af effektive anti-kræft molekyler  i frugt og grønt.

Læs også bogen ”Sund kost før, under og efter kræftbehandling” af Anette Harbech Olesen.

Comments are closed.