Blærepolypper

Risikoen ved polypper i blærens slimhinde er, at de kan gå over til at blive til blærekræft. Derfor er det nødvendigt med hyppige kontroller og at undersøge de fjernede polypper grundigt.

Tobaksrygning øger risikoen for polypper og blærekræft, og det gør kloreret vand også. Passiv rygning i større stil kan sikkert også være medvirkende. Et stort forbrug af kunstige sødemidler har også været sat i forbindelse med blærekræft. Mange andre kemiske stoffer, der udskilles med urinen, har man også mistanke til, især visse farvestoffer. Det er derfor vigtigt at undgå unaturlige kemiske stoffer, fx tilsætningsstoffer.

Undersøgelser har vist at hårfarver kan indeholde stoffer, der øger risikoen for blærekræft, især de mørke farver. Det er bedst at undgå at farve håret. Huden optager mange kemiske stoffer lige så godt, som om man havde spist dem.

Man bør spise meget grønt, frugt og krydderier for at få mange naturlige antioxidanter.

I det amerikanske tidsskrift Journal of Urology, Jan 1994, side 21-26, anbefales det desuden at tage som dagligt tilskud: En kombineret vitamin/mineraltablet. 40.000 enheder A-vitamin. 100 mg B6-vitamin, 1 gram C-vitamin to gange daglig,  400 enheder E-vitamin samt 90 mg zink.

Grøn thé hæmmer cancervækst i alle organer, så det er en god idé at gå over til at drikke grøn thé i stedet for kaffe. Grøn thé fås også i tabletform.

Viser det sig, at der kommer regulære kræftceller i polypperne eller blærevæggen, vil man oftest vælge at fjerne hele blæren. Gør man det i tide, kan man ofte helbrede vedkommende, da blærecancer ikke spredes så hurtigt. Man gør så det, at man laver en kunstig blære af et stykke tyndtarm, og man kan så vælge mellem at have en pose på maven eller selv at tømme den kunstige blære med et kateter med regelmæssige mellemrum. De fleste vænner sig hurtigt til dette og får et godt liv med deres kunstige blære.

Forebyggelse af blærecancer og tilbagefald:

Lad være med at ryge.

Undgå så vidt muligt kunstige kemiske stoffer, blandt andet hårfarver.

Undgå kroniske blærebetændelser.

Drik meget vand, gerne otte glas hver dag (2 liter).

Spis sundt med meget grønt og frugt af god kvalitet, helst økologisk eller biodynamisk. Mindst 600 gram dagligt.

Tag tilskud af ekstra antioxidanter. Som minimum:

1.000-2.000 mg C-vitamin dagligt, gerne sammen med bioflavonoider. Fx som C 500 + Hyben + Citron. 2 tabl. 2 gange dagligt

E-vitamin. Naturlige, blandede

Seleno Precise 200 mikrogram om aftenen. Zink. 20 eller 30 mg om aftenen.  Fx som Bio-selen + Zink. 2 aften.

Blandede karotener 15.000-20.000 enheder dagligt.

Tag gurkemeje. Curcumin, der er det væsentlige i gurkemeje. Fx som Curcumin Forte med piperine (der bedrer optagelsen meget), 2 kapsler 3 gange dagligt til maden. Andre muligheder er Turmeric, Fortodol. Curcumin har sammen med selen vist sig at modvirke blærecancer. Læs mere på www.radiodoktoren.dk under Gurkemeje.

 

 

Comments are closed.