Spiserørskræft Cancer oesophagi

Før og efter operation for cancer i spiserøret kan der være store problemer med at holde vægten på grund af problemer med at synke maden. Det er vigtigt at sikre en så god ernæring som muligt ved små, meget hyppige måltider, indeholdende en varieret kost. Man kan blende maden og fortynde med yderligere væske.

Det kan anbefales at sikre behovet for alle vitaminer, mineraler mm. ved tilskud af eet fuldgyldigt flydende vitamin-mineralpræparat, for eksempel LivsEnergi Maxi (Willamette Valley Helseprodukter, Golden Health, Malmø, Dansk mobiltlf. 4052 4015). Der tages to spiseskefulde dagligt. Eller MiviTotal, der kan købes hos Matas og i helsekostforretninger.

LivsEnergi Maxi bør suppleres med essentielle (livsvigtige) fedtsyrer med den helt rigtige sammensætning . Fedtsyrerne er lige så vigtige som vitaminerne. Jeg kan anbefale olien Udo’s Choice DHA, Nutridan Strong eller kvalitetsolien Livets Olie, der indeholder hørfrøolie (flax-oil) og olie fra stor natlys. Kan købes i alle helsekostforretninger og evt. hos Matas. Det er en god idé at blande Livets Olie med Aronia saft. Aronia er et af de stærkeste antioxidanter fra planteverdenen. Det skal være Aronia fra DinSundhed, da det er ren saft, som er usødet eller sødet med økologisk rørsukker. Det er dog bedst at drikke usødet saft, da kræftceller elsker sukker-

Er der problemer med fordøjelsen, er følgende at anbefale:

Digest Aide (Willamette Valley), der er fordøjelses-planteenzymer.

Eller fordøjelsesenzymer i form af fx Super Enzymes, der kan købes på www.gaya-nutrition.com eller  Udo’s Ultimate Digestive Enzyme Blend.  Det sidste er kapsler, som kan åbnes, og indholdet drysses i maden.

Man kan også med fordel tage Vita Biosa, der er effektive mikroorganismer, mest mælkesyrebakterier, som er med til at gøre tarmbakteriefloraen sund og stærk, så den dannner vitaminer og holder tarmslimhinden sund samt styrker immunforsvaret. Se www.biosa.dk

Det kan også anbefales at tage MSM (Methylsulfonylmethane), der er et ugiftigt svovlprodukt, der virker betændelseshæmmede, antiallergisk og gør tarmslimhinden normal. Start med et gram to gange dagligt og stig evt. til fem gram to gange dagligt før maden. Man kan købe det som teknisk pulver hos Matas og i helsekostforretninger. Det er lige så rent som i kapsler og tabletter, så man kan roligt indtage med en eller anden væske.

Noni-Juice indeholder også stoffer, der kan styrke sundheden og hæmme væksten af cancerceller.

Det samme gælder for curcumin, som er det gule i gurkemeje og karry. Det er et kraftigt antioxidant og kræfthæmmende, især i kombination med organisk selen.  Kan købes i flydende form som Curcur. Virkningen forstærkes ved brug af organisk selen i stor dosis (500 til 1.000 mikrogram dagligt) sammen med 1½-2 gram curcumin 3 gange dgl.  der helst skal kombineres med piperine (fra sort peber). Curcimin Forte med piperine kan købes i helsekostforretninger og Matas (fra firmaet Din Sundhed).

Læs mere om gurkemeje på www.radiodoktoren.dk

Det er godt at tage et ekstra tilskud af syrestabilt C-vitamin, fx i form af pulver eller brusetabletter. C-vitamin virker i store mængder dræbende på kræftceller. Mindst 1 gram 3 gange dagligt, og gerne stigende, til der kommer diaré. Så går man lidt ned og bliver ved med denne dosis.

Man kan også give C-vitamin direkte i blodet i større mængder. Det gøres mest hos ortomolekylære læger:

Villy Lade, Græsvangen 16 B, st. 9800 Hjørring Tlf. 9892 8464

Birgit Aalborg Funch. Åløkken 36, 5250 Odense SV Tlf. 6596 0077 (8.30-9.00)

Knut Flytlie, Gludsmindevej 39 7100 Vejle. Tlf. 7572 6090

Institut for Ortomolekylær Medicin, Lyngby Hovedgade 37,  2800 Kgs. Lyngby Tlf 4588 0900

Aage Winther Nielsen, Puggårdsgade 7 1573 København V Tlf. 7025 1205

Bruce Phillip Kyle,  Stautrupvej 7 A, 8260 Viby J Tlf. 8628 9688

Læs mere på www.radiodoktoren.dk  om kræft og alternative behandlingsmuligheder.

Comments are closed.