Udrensning

Vi ophober giftige stoffer i kroppen, hvis tarmslimhinden er utæt og dårligt fungerende, især hvis vi spiser en kost med skadelige og giftige stoffer. Leveren vil så ikke kunne klare at udskille giftene (toksinerne) hurtigt nok. Afløbet fra leveren vil blive fyldt med giftige stoffer, der kan også kan skade bugspytkirtlen. Vi udskiller ikke kun toksiner gennem leveren og tarmen, men også via blodet og lymfen gennem nyrerne, lungerne og gennem huden.

Med en dårlig kost bliver vi belastet af mange kemiske stoffer, fx farvestoffer og andre tilsætningsstoffer samt pesticider mm. fra ikke økologiske fødevarer. De går gennem tarmslimhinden ind i blodet og først og fremmest til leveren, der er en stor afgiftningscentral, og senere til nyrerne, der også udskiller fremmede kemiske stoffer.

En utæt tarm på grund af dårlig kost, dårlig fordøjelse og en dårlig tarmbakterieflora med overvækst af candidsvampe forværrer det hele ved, at gifte og skadelige stoffer lettere optages i blodet. Vi optager også mange skadelige kemikalier gennem huden, ikke mindst via kosmetik, hvor du kan finde stofferne i urinen meget hurtigt efter. Vi indånder også skadelige stoffer, som går i blodet, fx nikotin og kræftfremkaldende stoffer fra tobak.

Ved nedbrydningen af vores kost dannes der også affaldsstoffer, fx urinsyre, som ikke alle er gode nok til at udskille, så de kan ophobes i kroppen og blandt andet medføre urinsyregigt, fx som podagra. Vi bliver også belastet af tungmetaller, blandt andet kviksølv fra tandplomber (amalgam, “sølvplomber”) og fra fisk. Ophobes de, kan de gøre meget skade. Chlorella (”den grønne Perle”) og C-vitamin øger udskillelsen af  tungmetaller.

Tungmetaller som kviksølv og kobber samt aluminium er også meget belastende, og dt kan være værd at blive undersøgt for dem. Læs mere om amalgam (kviksølv i tandfyldninger) på www.radiodoktoren.dk

Det er derfor vigtigt at give kroppen muligheder for udrensning. Det kan ske ved at faste nogle dage, hvor man kun indtager saft, men faste kan frigøre toksiner fra fedtvævet så hurtigt, at man mærker giftvirkningen ved, at der kommer symptomer fra maven og tarmene. Faste medfører også, at kroppen ikke får de næringsstoffer, der er nødvendige for at kunne binde toksinerne.

Bedre er det at spise færre kalorier. Man kan for eksempel blande et godt proteinpulver med frugt- eller tomatsaft og holde sig til det nogle dage. En anden mulighed er en gang om ugen at erstatte aftenmåltidet med en blanding af frugt, der er skåret i stykker (”abemad”), gerne 1-1½ kilo frugt.

For at hjælpe leveren med at udskille toksinerne kan vi bruge broccoli, Marietidsel, Artiskok, gluthathion eller blandinger af urter i udrensningskure, for eksempel Elixir.

Andre hjælpemidler er N-acetyl cystein (NAC), som virker antioxidativt i leveren, rødbeder, klorofyl og mælkebøttesaft, samt en skræppeart, Rumex crispus (yellow dock, kruset skræppe).

Mælkebøtte og klorofyl virker blodrensende. Det samme gælder for Rumex crispus.

En blanding af Glat Burre (Herba Lappa Majoris), Rabarber (Radix Rhei Sinensis), Glat Elm (Cortex Ulmi Fulvae) og Kruset Skræppe (Rumex Crispus) kan styrke fordøjelsen og udrense. Det samme gælder produkter, der indeholder magnesiumoxid (Magnesia), C-vitamin og citrus kompleks.

Et naturligt udrensningsmiddel med mange gode egenskaber er Zeolit  (clinoptilolite), som består udelukkende af mineraler. Det binder tungmetaller og gifte, så de udskilles, stabiliserer tarmsystemet, øger næringsoptagelsen, hvilket alt sammen styrker det naturlige immunforsvar. Det regulerer også syre-base balancen i basisk retning, hvilket er godt for kroppen og modvirker sygdomme som fx gigt og kræft. Det er et godt antioxidant, da det neutraliserer de skadelige frie iltradikaler, som  dannes under iltens omsætning i kroppen. Det hæmmer inflammation. Det anbefales at tage en kur med Zeolit pulver i mindst 90 dage. Dosis er 1  teskefuld i et glas vand en halv time før et måltid, 2-3 gange dagligt.

Zeolit pulver kan købes på www.lindogfriedstrup.dk
eller på mailen lea@friedstrup.dk

For hudens afgiftning af Rumex crispus også godt. En anden god måde at afgifte huden på er at anvende et kilo badesalt (helt fint saltpulver af havsalt, for eksempel Himalaya krystalsalt eller Læsøsalt) til 100 liter varmt vand. Det giver en en fysiologisk saltopløsning, hvilket åbner hudens porer, så huden  afgiftes meget effektivt. Efter et sådant bad i 20-30 minutter skulle man komme af med lige så mange giftstoffer, som hvis man faster i tre dage.

For lungerne og lymfen er Kongelys vigtig i afgiftningen. Kongelys er godt for slimhinderne, nedsætter inflammation og letter opspyt. Den har også antibakterielle egenskaber.

For afgiftning gennem nyrerne er mælkebøttesaft også godt. Den stimulerer nyrefunktionen og udskillelsen af urinstof, samtidig med at kalium bevares. En tilstrækkelig indtagelse af væske er også nødvendig, typisk to liter dagligt. Vand og andre væske skal helst være lunkne eller varme af hensyn til tarmfunktionen.

Infrarød sauna er rigtig godt til at afgifte med, da den som i en almindelig sauna giver en rigelig svedproduktion, hvorved kroppen afgiftes for en masse skadelige stoffer. Infrarød sauna er lang mere behagelig end en almindelige sauna, da temperaturen ligger mellem 40 og 65 grader i forhold til 85-100 grader i en almindelig sauna. Varmen i en infrarød sauna går meget dybere ind i kroppen og afspænder musklerne og bedrer blodcirkulationen. Det stresser af og hjælper på muskel-og ledsmerter. Man kan overbevise sig selv om effekten ved at tørre sveden af i et håndklæde og lugte til det nogle timer efter.

Det eneste problem med den infrarøde sauna er, at varmelegemerne, der afgiver den lang-infrarøde stråler, bliver meget varme, så man skal holde sig væk fra dem.

En anden god mulighed for afgiftning er med Detox Spa. Gå på www.google.com og skriv detox spa i søgefeltet.

Comments are closed.