Hørenedsættelse

Hvis årsagen til hørenedsættelsen er et svækket blodkredsløb i det indre øre, kan Gingko biloba måske hjælpe, da det bevisligt hjælper på mikrokredsløbet. Det er under alle omstændigheder er godt kosttilskud med gode antioxidative egenskaber.

 

Et andet godt antioxidant, som har vist sig at kunne hjælpe ved hørenedsættelse, er alfa-liponsyre, som kan købes lovligt i Danmark hos Matas og på apoteket. 1 tablet 2 gange dagligt.

A-vitamin er nødvendigt for vedligeholdelse af hørelsen, så tag 10.000 enheder dagligt.

Flere af B-vitaminerne har også vist sig at have positive virkninger ved høretab. Så tage en stærk blandet B-vitamintablet samt ekstra B1 (300 mg), B6 (l00 mg) og B12. B12 bør først måles i blodet (B12 og homocystein eller MMA) sammen med folinsyre.

Også C-vitamin har vist sig at kunne beskytte mod og nedsætte skader på ørerne fra støj.  Tag fx et gram tre gange dagligt, eller C 500 + Hyben + Citron, 2 tabletter to gange dagligt.  For at styrke virkningen af C-vitamin er det godt at tage ekstra E-vitamin, fx Natur-E eler Berthelsens E-vitamin, 2 kapsler dagligt.

Også D-vitamin har betydning, og næsten alle mangler D-vitamin undtagen i de to sommermåneder. Tag derfor 100 mikrogram D3-vitamin dagligt. Får man sol på kroppen i sommermånederne, kan man halvere dosis.. D3-vitamin er det naturlige D-vitamin og derfor ikke skadeligt i selv meget høje doser. Man kan købe D3-vitamin som tabletter hos Matas og i helsekostforretninger.

Zinkmangel har forbindelse til skader på hørelsen, også aldersbetinget. Organisk selen er også vigtigt, så det kan anbefales at tage fx Bio-selen + Zink, 2 tabletter om aftenen.

Man har også fundet gavnlig virkning af tilskud af magnesium ved hørenedsættelse, og de fleste er i underskud med magnesium. Tag fx 600 mg magnesium (ikke Magnesia, men -um) om aftenen. Man kan også bruge fx Altiderm Magnesium Olie til at smøre på huden, der optager magnesium meget fint.

Jodmangel kan også spille en rolle ved høretab, og de fleste danskere er i underskud med jod (det er dog blevet bedre, efter at der er tilsat jod til bordsalt, som imidlertid indeholder aluminiumspulver for at forhindre, at saltet klumper). Brug havsalt i stedet. Det indeholder naturligt jod. Tang indeholder jod, så man kan bruge Kelp eller Kelpasan. Ved mere udtalt jodmangel kan man bruge Iodoral.

Q10, som er et naturligt hjælpeenzym (co-enzym) i kroppen, har vist sig at modvirke tiltagende høretab. Tag gerne 100 mg to gange dagligt. Sammen med selen har ny forskning vist, at risikoen for hjertet nedsættes med.70 procent.

Det er værd at forsøge med akupunktur, gerne hos en kinesisk uddannet akupunkturlæge.

 

Comments are closed.