Pyroluri

Op mod halvdelen af dem, der får diagnosen skizofreni, har i stedet en stofskifteforsyrrelse med en unormal udskillelse af kemiske stoffer ved navn pyrroler – pyroluri. Disse mennesker har brug for mere B6-vitamin og zink, da tilstanden ”stjæler” disse livsvigtige stoffer fra dem.

Hvis man tilsætter et kemisk stof ved navn Ehrlich’s reagens til deres urin, vil den blive lilla eller lysviolet, hvis der er kryptopyrroler i urinen. Ved en undersøgelse blev denne test positiv hos 11% af normale, 24% af adfærdsvanskelige børn, 42% af psykiatriske patienter og 52% af skizofrene.

Der er fra videnskabelig side sat spørgsmålstegn ved diagnosen pyroluri, som oprindelig blev fremsat af den ortomolekylære læge CC Pfeiffer, der anbefalede at give en høj dosis af B6-vitamin (ikke over 2.000 mg), zinkgluconat 30 mg morgen og aften samt mangan 10 mg morgen og aften. Det var hans erfaring, at dette ville hjælpe. Omkring 30 procent af skizofrene og 11 procent af den normale befolkning skulle have pyroluri.  Mange af de symptomer, der nævnes som karakteristiske for pyroluri er almensymptomer, som mange mennesker har.

Så sygdommen er ikke anerkendt af de fleste psykiatere og andre læger, men ortomolekylære læger (som jeg også er) mener fortsat, at mangel på vigtige næringsstoffer i tilstrækkelig mængde har meget stor betydning for både krop og psyke, så jeg kan kun anbefale, at man forsøger med den nævnte behandling efter at have fået undersøgt, om der foreligger en øget udskillelse af pyrroler. Det er svært at få gjort i Danmark, men man kan via Internettet finde laboratorier i fx Tyskland eller England, der kan udføre testen.

Pyroluri viser sig ved symptomer, der blandt andet kan udløses af stress og kriser. De kan blandt andre være indelukkethed og tendens til at isolere sig socialt. Der er ofte er svagt immunsystem med hyppigfe infektioner. Desuden træthed,nervøs udmattethed, søvnproblemer, dårlig hukommelse, hyperaktivitet, dårlig indlæringsevne, kramper, konfusion, svingende humør, manglende evne til at tænke klart og depression. Hos piger kan der være uregelmæssige menstruationer og hos drenge en relativ impotens.

Pyrolurikere kan have dårlig ånde og en sær kropslugt, problemer med at tåle alkohol og medicin, kan vågne med kvalme, have kolde hænder og fødder og ondt i maven. Der kan være bleg hud, hvide mærker på neglene og problemer med håret. Alle symptomer behøver ikke at være til stede.

Tusindvis af pyroluriske patienter er med held blevet behandlet med B6-vitamin og zink.

Det er ikke nok at spise mad, der har et stort indhold af disse ting, men maden skal være sund og varieret, og det er godt at starte med 25 mg zink og stige efterhånden til 50 mg dagligt. Man starter også med 100 mg B6-vitmain og kan stige op til 500 mg dagligt.

Her kan man teste for pyroluri:

Lab 1 i Oslo, Norge. E-mail: firmapost@lab1.no

www.lab1.no

 

Comments are closed.