Brystkræft og vitaminer

De fleste kræftramte mangler en række vigtige stoffer, blandt andet vitaminer, visse mineraler, fx selen, og livsvigtige fede syrer. Q10 er ikke naturmedicin, som nogen tror, men et co-enzym – hjælpeenzym, der findes i kroppen i forvejen og har en meget stor betydning for alle kroppens funktioner. Det er også et kraftigt naturligt antioxidant, så der er god grund for dig til at tage tilskud af Q10, gerne en høj dosis, fx 100 mg tre gange daglig.

Jeg kender til en oversigt, som en dansk overlæge (tidl. Rigshospitalet) har lavet over 32 kvinder med brystkræft, der havde bredt sig. Han gav dem store mængder  Q10 (300-400 milligram dagligt) samt vitaminer og mineraler, bl.a. zink, selen og mangan, og efter adskillige på denne behandling var der ingen døde (hvilket der ellers burde have været), og tre var blevet helt frie for kræft. Hos resten var sygdommen tilsyneladende gået i stå uden at forsvinde, og de havde det godt. Det passer godt med, at der nu kommer en tiltagende viden og bevis for, at man kan sætte kræftvækst i stå ved hjælp af bla. antioxidanter.

Kræftbehandlinger, både operationer, kemoterapi og strålebehandling, dræner kroppen for vigtige stoffer, og da behandlingerne samtidig kan svække appetitten og gå ud over tarmslimhinden, vil optagelsen af livsvigtige næringsstoffer blive nedsat. Både kemo og stråling øger dannelsen af skadelige frie iltradikaler, der angriber og skader cellernes ”kraftværker” samt kan ændre DNA-proteinerne til at blive kræft-DNA. Der er derfor brug for en mængde antioxidanter for at forhindre disse skader.

En kost med mange grønsager, bær og frugt er betydeligt kræfthæmmende, blandt andet på grund af indholdet af antioxidanter og andre anti-kræft molekyler. Grønsagerne skal være friske, da indholdet af antioxidanter falder hurtigt ved opbevaring. De skal helst være økologiske eller biodynamiske, da indholdet af næringsstoffer så er højere end i konventionelt dyrkede. Bær indeholder ekstra mange anti-kræftstoffer.

Kniber det med at spise mange grønsager, kan man enten bruge dem i smoothies (blendede) eller juice dem i en juicer.

Læs mere i bogen ”Kost mod Kræft” af Richard Beliveau og Rene Gingras.

Grøn te, især ekstrakter, virker meget kraftigt antioxidativt og modvirker brystkræft.

Grundlaget for tilførsel af de rigtige næringsstoffer er selvfølgelig fortsat kosten, men den er ikke nok, især når man har et øget behov for mange vigtige ting. Vedrørende kosten generelt bør man læse Jean Carpers bog  ”Mad din Mirakelmedicin”, der kan fås i en billig pocket-udgave. Der er et meget fint afsnit om kost og brystkræft.

En anden, nyere og meget god bog er ”Kost mod kræft” af Richard Beliveau og Denis Gingras (Peoples Press 2005). En anden god bog er ”Sund kost – før, under og efter kræftbehandling” af Anette Harbech Olesen.

Jeg kan også anbefale bogen “Når diagnosen er brystkræft” af Inge Kellermann, der er en skatkiste af evidensbaserede undersøgelser og muligheder for selv at bidrage til at behandle sygdommen.

En engelsk professor. Jane Plant, har kureret sig selv for brystkræft, der havde spredt sig, ved helt at undgå mælkeprodukter. Hun peger blandt andet på, at kinesere meget sjældent får brystkræft (kun 1 ud af 10.000 i forhold til 1 ud af 12 i vestlige lande og 1 til 8 i Danmark) og kræft i det hele taget, og at kinesere så godt som aldrig bruger mælk, der indeholder en række kemiske stoffer, blandt andet IGF-1 (insulin growth factor), prolaktin og østrogen. IGF-1 nedbrydes ikke ved pasteuriseringen. På baggrund af Jane Plant’s oplysninger vil jeg råde til helt at undgå mælkeprodukter.

Jan Plant anbefaler også sojaprodukter som fx sojamælk, tofu, miso, tempeh. Man skal undgå sojaprodukter, hvor der er brugt gensplejset soja. Det har været fremført, at soja kunne have en så kraftig østrogenvirkning, at det kunne fremme kræftvækst, men professor Plant har tilbagevist dette. Læs hendes bog ”Dit liv i dine hænder” (forlaget Aronsen).

Oktober 2010 er udkommet ”din mad PLANT KUREN dit liv” af Jane Plant og Gill Tidey (forlaget Aronsen). Den omtaler kost, der kan hjælpe dig med at forebygge og overvinde bryst-, æggestoks- og prostatakræft. Lækker og mælkefri kost for alle, der vil leve sundt. Der er næsten 300 opskrifter på supersunde, velsmagende og nemme mælkefri måltider med masser af grønsager og andre gode ting, som hjælper til at opbygge en sund og stærk krop.

Der findes en række naturlige midler med kraftig antioxidant virkning på grund af indhold af naturstoffer. Life Spice Vital er et af disse. Det indeholder 32 forskellige stoffer, der i samarbejde forstærker hinandens virkning på immunforsvaret. Det kaldes synergi. Der er meget gode erfaringer med Life Spice Vital, og der er nu ved at blive iværksat regulære videnskabelige forsøg. Problemet med dokumentation af naturlige midler er først og fremmest det, at det er meget dyrt, og man kan ikke patentere disse midler.

Andre gode og naturlige antioxidanter er resveratrol fra blandt andet røde druer, quercetin fra løg, ekstrakt af vindruekerne i form af ActiVin og Andante, der er ekstrakt af oregano. Curcumin fra fx gurkemejerod har en betydelig virkning mod kræft. Kan fx købes som Curcumin, Curcumin Forte med piperine (der giver langt bedre optagelse), Gurkedol, Curcur,Turmeric m.fl.

Svenske forskere har påvist, at hvis man kombinerer curcumin (2-3 gram x 2) med organisk selen (selenomethionin, fx Seleno Precise) i en dosis på mellem 500 og 1.000 mikrogram dagligt, så holder kræftcellerne op med at vokse og begår selvmord.

Alle krydderier er gavnlige på grund af deres store indhold af antioxidanter.

Pectin, især modificeret citrus pectin, modvirker kræft på flere måder. Læs mere om det på Internettet.

Alkohol må frarådes ved kræft, bortset fra en moderat indtagelse af rødvin (1 glas), da rødvin indeholder det meget kræfthæmmende antioxidant resveratrol. For at få en rimelig mængde resveratrol er det dog bedst at tage det som tilskud.

Sukker, især hvidt sukker, virker på kræft, som når man smider benzin på et bål. Blandt andet på grund af, at cancercellers næring mest består af sukker. Sukker medfører også en ekstra høj dannelse af skadelige frie iltradikaler, hvilket fremmer oxidation i kroppen og dermed inflammation.

Det er vigtigt at gøre, hvad man kan, for at modvirke inflammation, der blandt andet kan udløses af en raffineret, sukkerholdig og forkert kost samt af mange kemiske stoffer. Læs mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

I den forbindelse er det gavnlig at aflaste kroppen og især leveren ved perioder med udrensning, fx med Marietidsel og ved brug af infrarød sauna, hvor man udrenser meget effektivt via huden. Læs mere om udrensning på www.radiodoktoren.dk

 Ved strålebehandling opstår der DNA-skader, som øger risikoen for opståen af nye cancere, også brystkræft. Curcumin modvirker dette og beskytter også huden mod strålingen, der kan skade huden en hel del (forbrænding). Effekten af curcumin forbedres betydeligt ved tilskud af omega-3 fedtsyrer og ved at minimere indtagelsen af omega-6 fedtsyrer (undtagen gammalinolensyre). Man skal helt undgå margarine af enhver art, da den er lavet af omega-6 fedtsyrer og indeholder transfedtsyrer (omend nu efter ny lov kun højst 2%, men opvarmes margarinen dannes der mange flere). Undgå også friturestegte ting, da fritureolie efter opvarmning også indeholder mange skadelige fedtsyrer). Det er i det hele taget bedst at undgå stegning, udover kortvarig i fx en wok.

Foruden Q10 vil jeg også anbefale at tage et kvalitetskosttilskud med vitaminer og mineraler (fx Spektro eller Omnimin, eller LivsEnergi Maxi, der er fra Golden Health i Malmø, dansk mobiltlf.  4052 4015.

Desuden ekstra C-vitamin, fx C 500 + Hyben + Citron, 2 tabl. 2 gange dagligt, og naturlige blandede E-vitaminer.

D3-vitamin er ikke alene et vitamin, men også et hormon og har stor betydning for immunsystemets funktion og for alle organer og sundheden generelt. Desuden nedsættes risikoen for kræft med 77%, og for spredningen af kræft, når man sikrer sig at have nok D3-vitamin i kroppen. Det er kun i maj, juni og juli, at man ved at få sol på kroppen danner nok D3-vitamin. Resten af året må det tilrådes at tage mindst 60-70 mikrogram, gerne 100 mikrogram dagligt. Der er ingen risiko ved at tage op til 250 mikrogram dagligt (10.000 enheder). Risikoen for at dø af kræft nedsættes også ved at indtage en strækkelig stor dosis af D3-vitamin.

K2 vitamin indeholder Geranylgeraniol (sidekæde til K2), der fremkalder celledød i kræftceller (apoptose). Der er også vist en omvendt sammenhæng mellem K2-indtag og avanceret prostatacancer. K2 forbedrer tilstanden ved leukæmi og knoglekræft, og laboratorieforsøg har vist en bremsende effekt på andre kræftformer. K2 nedsætter generelt risikoen for kræft og kræftdød samt forebygger kræft, blandt andet lymfom, mave-, lunge- og leverkræft. K2 er et kraftigt antioxidant og modvirker inflammation. For eksempel ved gigtlidelser. Inflammation, der er betændelse og betændelsesagtige forandringer i kroppen, er årsag til eller medvirkende til en mængde forskellige sygdomme, inkl. kræft, og til smerter.

 Man bør også tage tilskud af magnesium (fx som citrat, men ikke som magnesium oxid, der optages dårligt). Dosis af magnesium bør være 500 eller 600 mg om aftenen sammen med 100 mg B6-vitamin, der er nødvendigt for magnesiums virkning. Magnesium er også vigtigt for optagelsen af kalk (calcium) i kroppen og sammen med D3-vitamin og K2-vitamin for at modvirke, at kalken havner i blodårer og væv i stedet for i knoglerne. For kvinder i og efter overgangsalderen kan det være en fordel at kombinere let optageligt kalk og magnesium med D3-vitamin og K2-vitamin i fx OsteoRemin Forte eller lignende produkter.

Det er bedst foruden selen at tage ekstra zink (20 eller 40 mg), og mangan (10 mg) om aftenen, blandt andet fordi zink i større mængder hæmmer optagelsen af kobber og jern, som mange også har brug for.

Vedrørende jern, så har nye undersøgelser vist, at lavt jernindhold i kroppen modvirker væksten af kræftceller. Forklaringen er den, at de hurtigtvoksende kræftceller behøver mere jern end normale celler. ved at fjerne jern fra kroppen ved for eksempel af give det jern-fjernende afgiftningsstof Desferal eller ved at give et andet afgiftende stof, EDTA, direkte i blodet. Desferal sulter kræftcellerne for jern. Det er det, der standser deres vækst. Der må derfor ikke være jern i brystkræftramtes vitamin-mineral tabletter.

Hvis man vil vide mere om antioxidanter, frie radikaler og prooxidanter, kan man læse om det på Internetadressen www.radiodoktoren.dk

I det hele taget er det vigtigt selv at læse om, hvad der er vigtigt, når man bliver ramt af sygdom. Der findes en række meget gode bøger om kost, vitaminer, mineraler mm.

Berthold Brecht har engang skrevet: ”Spring kammerat. Fremtiden er efter dig. Hvad du ikke selv ved, ved du ikke. Se selv efter”. Ved at skaffe sig viden bliver man fri og handlekraftig. Man kan så også indgå i et ligeværdigt samarbejde med de professionelle sundhedsfolk, fx lægerne, der ofte ikke ved ret meget om vitaminer, mineraler, antioxidanter og kosten i øvrigt. Men hvis de er villige til at lytte, kan de lære meget af deres patienter. Med mere viden kan man også færdes mere trygt i  ”den alternative jungle”, hvor der faktisk er megen god hjælp at hente.

Signalstoffet melatonin, som dannes i hjernens koglekirtel i mørke og sikrer en god søvnkvalitet, er et kraftigt antioxidant, der forhindrer oxidation (forharskning) af celler og fedt. Det virker desuden som en aromatasehæmmer, der forhindrer omdannelsen af hormonet testosteron (som kvinder også producerer) til kræftfremmende østrogen. Ved kvindelige cancere er der altid meget østrogen eller kunstige østrogener involveret. Af denne grund er der god mening i at tage melatonin, fx 6 eller 9 mg ved sengetid.

Læs mere om melatonin på www.radiodoktoren.dk

Køb og læs bogen ”Dit liv i dine hænder” af professor Jane Plant. Forlaget Aronsen 2008. Desuden bogen “Når diagnosen er kræft” af Inge Kellermann (forlaget Hovedland).

Bio-identiske østrogener øger ikke risikoen for brystkræft eller tilbagefald, men ved hormonbehandling er det vigtigt at afbalancere alle hormonerne i hormonsystemet i forhold til hinanden, og det skal ske med naturlige, bio-identiske hormoner.

Læs mere om brystkræft på:

http://www.naturalnews.com/Report_Breast_Cancer_Deception_0.html

 

Comments are closed.