Pycnogenol

Pycnogenol virker antiinflammatorisk og beskytter cellerne mod oxidation (forharskning).

Modvirker blodpropper, blandt andet ved at forhindre blodpladerne i at klistre sammen. Cirka 5% af alle får ved lange flyveture blodpropper i benene, selvom de fleste ikke er klare over det. Det kan modvirkes ved at tage 100 mg pycnogenol 2-3 timer før flyafgang og igen 6 timer senere under flyvningen. Hævelsen af fødderne under flyturen modvirkes også.

Blodcirkulationen forbedres, blandt andet på grund af en bedre produktion af NO (kvælstofoxid), som slapper pulsårerne af og derved sænker blodtrykket. Der er ikke forlænget blødningstid.

Ved diabetes hæmmer pycnogenol enzymet alfa-glukosidase, hvilket forsinker optagelsen af glukose og øger mætningen, så man ikke spiser så meget. Blodsukkeret falder.

Sår heler lettere op ved at tage pycnogenol 150 mg dagligt som tabletter og ved at hælde pycnogenol pulver direkte i såret.

Nethindeproblemer i øjnenen stoppes og bedres ved at forsegle utætte kapillærer.

Bindevævet beskyttes mod forsukring og inflammation.

Pycnogenol hæmmer NFkB, der fremmer inflammation.

Ved menstruationssmerter hjælper pycnogenol tre fjerdedele.

Ved ADHD (DAMP) hjælper pycnogenol i en dosis på 1 mg/kg, og de er godt at kombinere pycnogenol med sunde fedtsyrer.

Ved astma/allergi bedres åndedræts kapaciteten og behovet for asthma spray nedsættes.

Pycnogenol ændrer også kolesterol til en sundere fordeling mellem HDL og LDL kolesterol.

Leddenes sundhed øges, og slidgigtsymptomer modvirkes. Man får en bedre legemlig funktion i det hele taget.

Den terapeutiske dosis er 100-200 mg dagligt. Vedligeholdelsesdosis er 1 mg pr. kg legemsvægt dagligt.

Et  studie fra G. D’Annunzio University in Pescara, Italien, har vist, at pycnogenol reducerer jetlag med 50% og mindsker symptomerne, som fx hovedpine, træthed, søvnløshed og hjerneødem, både hos raske og mennesker med for højt blodtryk. Og som tidligere nævnt risikoen for hævelse og blodpropper i benene.

Pycnogenol har i en italiensk undersøgelse vist sig at kunne hjælpe ved øresusen (tinnitus). 150 mg-160 mg dagligt,.  sv. Til fx Bio-Pycnogenol, 2 tabl. 2 gange dagligt, svarende til 80 mg pycnogenol 2 gange dgl.

Denne dosis kan dog hos nogen virke så kraftigt, at der bl.a. kan komme tendens til næseblødning og blå mærker, så en normal anbefalet dosis er 1 tablet (40 mg) Bio-pycnogenol 2 gange dagligt.

Man kan læse mere om pycnogenol på www.pycnogenol.com

 

 

Comments are closed.