Charcot fod

Charcot fod er en komplikation til diabetes.

Ved Charcot fod er knogler i foden svækket på grund af en betændelsesagtig reaktion (inflammation). Forud er der indtrådt nervebetændelse (neuropati) på grund af diabetessygdommen. Inflammationen  har medført tab af kalk fra knoglerne, som så falder sammen.

Det er vigtigt at modvirke inflammationen og at styrke kredsløbet, og her kan jeg anbefale det tibetanske naturmedicinske produkt Padma Plus. 2 tabl. morgen og 2 aften. Læs mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

 

For at modvirke afkalkningen er det vigtigt med tilskud af let optageligt calcium, først og fremmest fra grønne grønsager, men også som let optageligt calcium, fx Calcium citrat malat (Calcium Forte). Læs mere om knogleskørhed (osteoporose) på www.rddiodoktoren.dk

 

Desuden 600 mg let optageligt magnesium, fx magnesium citrat (ikke Magnesia), om aftenen sammen med 100 mg B6-vitamin. Om morgenen skal man så tage tilskud af stærke B-vitaminer.

 

Magnesium er vigtigt for optagelsen og indbygningen af kalk i knoglerne, og man må aldrig tage calcium uden magnesium. Ellers risikerer man forkalkninger i kroppen og kredsløbet. Magnesium er også vigtigt for nervefunktionen.

 

K-vitamin er også vigtigt for både optagelsen og indbygningen af kalk i knoglerne. Det findes i grønne grønsager og dannes af sunde tarmbakterier (mælkesyrebakterier), så det er en god ide at tage tilskud af probiotika, fx Vita Biosa eller kapsler eller pulver med de sunde mælkesyrebakterier. Også B12-vitamin er vigtigt for knoglerne (og for meget andet).

 

Det er også vigtigt at tage ekstra tilskud af D3-vitamin, der også er vigtigt for optagelsen af kalk og indbygningen i knoglerne, og i øvrigt har en række andre vigtige funktioner i kroppen. Jeg vil anbefale mindst 100 mikrogram D3-vitamin dagligt (kan købes i kapsler a 38 mikrogram, tabletter  hos Matas eller i helsekostforretninger). D3-vitamin har også vist sig at modvirke smerter ved diabetisk nervebetændelse.

 

Foden skal støttes hele vejen under svangen med forfodsstøtte og svangstøtte. Man kan få specialsko fremstillet hos en bandagist, eller i mindre svære tilfælde anvende MBT-sko (Masai Barefoot Technology). Læs mere om MBT sko på www.radiodoktoren.dk eller www.mbt-danmark.dk

 

Læs også om diabetisk neuropati på www.radiodoktoren.dk og om inflammation.

 

Comments are closed.