Hvidløgskuren

En af opskrifterne på en livseliksir med hvidløg er følgende:

30 pillede hvidløgsfed findeles i en blender sammen med tre modne økologiske

og usprøjtede citroner med skal. Citronerne skæres i strimler, før de blendes.

Grøden tilsættes 1 liter destilleret vand/kildevand og bringes langsomt i kog.

Efter et kort opkog lader man grøden stå og køle af, hvorefter saften sies fra og kommes på flaske.

Drik 3 centiliter “livseleksir” to timer før eller efter aftensmåltidet i tre uger. Hold en pause i otte dage – og gentag så kuren i tre uger

Der findes også en variant, hvor man bruger alkohol til at trække stoffer i hvidløg ud, og hvis man udover den daglige snaps af den drikker anden alkohol, kunne der evt. blive problemer med leveren, hvis der ikke indlægges pauser. Men med den ovenfor anførte opskrift, skulle der ikke kunne ske nogen skade, heller ikke ved vedvarende brug

Hvidløg er fyldt med gode ting, der modvirker sygdom. Det er et naturligt antibiotikum, som bl.a. kan modvirke betændelse i bronkier og lunger, ligesom hvidløg letter opspyt fra lungerne. Altså et godt middel mod den kroniske bronkitis, som findes ved KOL – kronisk obstruktiv lungesygdom, også kaldet ”rygerlunger”.

Hvidløg modvirker også influenzavirus. Stoffer i hvidløg er med til at holde pulsårerne elastiske og sætter kolesterol lidt ned, og der er masser af vitaminer og mikromineraler i hvidløg.

Hvidløg modvirker endvidere dannelse af blodpropper, blandet andet ved at modvirke, at blodpladerne klistrer sammen. Det har også en vis blodtrykssænkende virkning og beskytter leveren mod forgiftninger samt nedsætter blodsukkeret ved sukkersyge. Der er meget svovl i hvidløg, og svovl er et overset mineral, som mange har brug for, fordi de koger og steger svovlet ud deres mad, før de spiser den.

Hvidløg er generelt meget ugiftigt. Det eneste, man skal tænke på, er at det kan forstærke virkningen af blodfortyndende behandling med fx acetylsalicylsyre. Man skal heller ikke tage store mængder under graviditet, da det kan medføre sammentrækninger af livmoderen. I normale mængder er dette aldrig set.

Man kan fx købe hvidløg som Kwai, Garcin eller Kyolic. Den sidste er fra lagret hvidløg og har den fordel, at der ikke er så meget hvidløg i udåndingsluften. Der er gode beviser for, at de alle er effektive.

 

 

Comments are closed.