Probiotika, Vita Biosa

VitaBiosa er ikke naturmedicin eller kosttilskud, men en fødevare med meget gode fysiologiske virkninger. .

Det er normale, sunde mikroorganismer fra naturen, langt overvejende mælkesyrebakterier, som er meget vigtige for vores tarme, fordøjelse og tarmfunktion, for optagelsen af næringssstoffer og immunsystemet. Tarmbakterierne er også nødvendige for dannelsen af mange vitaminer, for eksempel K-vitamin.

Planter, der får Vita Biosa, vokser mere og bliver kraftigere. Det har opfinderen, den japanske professor Teruo Higa fra Okinawa klart bevist, og han kunne i øvrigt også med sine effektive mikroorganismer rense vandet fra toiletterne på biblioteket, så det kunne drikkes 14 dage senere.

Bakterier er nødvendige for, at vi ikke bliver syge. Mangler vi bakterier på huden, får vi lettere betændelse og hudsygdomme. Mangler vi bakterier i vores tarmsystem, vil vi ret hurtigt dø af infektioner, da vi mister vores modstandskraft – immunforsvaret, som i høj grad stimuleres af vores tarmbakterieflora, blandt andet af mælkesyrebakterier.

Har man for få mælkesyrebakterier, vil tarmen lettere koloniseres af skadelige svampe, som for eksempel candidasvampe (trøskesvampe) og de mange farlige bakterier, som kan findes i mange fødevarer, blandt andet på grund af produktionsmåderne. For eksempel salmonella, yersinia, campylobacter, og listeria.

Det er blandt andet derfor, at det er vigtigt at tage et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier, når man rejser i fremmede lande, hvor der ofte er er mange fremmede og skadelige bakterier.

Moderne mad er generelt fattig på de sunde bakterier, da vi koger og steger al vores mad, og sjældent får friske grønsager. Eller som for eksempel i Tyskland eller Kreta får marinerede og gærede grønsager med mælkesyrekulturer, som også er krakteristiske for vegetarkost.  Spiser folk yoghurt eller andre surmælkskulturer, er de ofte fyldt med sukker, der hæmmer eller dræber mælkesyrebakterierne.

Mælkesyrebakterier og andre probiotika som fx Vita Biosa giver en bedre fordøjelse af laktose – mælkesukker, som de fleste over tre år ikke kan tåle. De producerer værdifulde fordøjelsesenzymer, blandt andet mælkesyre. De danner folinsyre og andre B-vitaminer, blandt andet B12-vitamin og bedrer optagelsen af mineraler og sporstoffer.

Mavesækken tømmes over en længere periode, så fordøjelsen bedres, og næringsstofferne i maden generelt kan optages på en bedre måde.

Immunsystemet stimuleres, og probiotika, bl.a. Vita Biosa virker beskyttende over for sygdomsfremkaldende mikroorganismer, bl.a. candida. De genopretter også en sund tarmbakterieflora efter antibiotikabehandling og styrker derved modstandskraften mod nye infektioner.

Probiotika styrker slimdannelsen i mavesækken og tarmene og modvirker derfor mavesår og utæt tarm. De forebygger muligvis kræft ved at nedbryde de kræftfremkaldende nitrosaminer.

Mennesker med spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi) udsulter deres mælkesyrebakterier i tyndtarmen og kan få alvorlige fordøjelsesproblemer.

Vita Biosa og andre probiotika modvirker dårlig ånde, diaré og forstoppelse.

Det er vigtigt for mennesker, der skal opereres, at deres tarme indeholder en topfin tarmbakterieflora. Hos syge mennesker ændres tarmfloraen i løbet af få timer, for eksempel på grund af nedsat fødeindtagelse, iltmangel i tarmene, brug af stærke antibiotika og på grund af kraftig sygdom i sig selv.  Her er det ekstra vigtigt at få, tilskud af de sunde mikroorganismer.

Det er bedst at tage probiotika og drikke Vita Biosa om morgenen eller mellem måltiderne, da sur mavesaft, som dannes ved måltiderne, slår bakterierne ihjel.

Mælkesyrebakterier i kosten modvirker børneeksem.

Vita Biosa kan  købes i nogle Matas og Helsekostforretninger.

Tag 1-2 spiseskefulde hver morgen, eventuelt i lidt lunkent vand.

Man kan også, til virkningen er slået igennem, tage samme dosis om aftenen.

Se også på  www.biosa.dk

Comments are closed.