Slimsæk betændelse Bursitis

Slimsække sidder i kroppen oftest under sener, og formålet er at aflaste ved brug af senerne. Det kan fx være ved skulderen, på siden af låret opadtil ved knoglefremspringet her, på knæene eller mellem akillessene og hælen.

Betændelse i slimsække kan fx skyldes forskellige gigtlidelser eller overbelastning. Der er sjældent tale om betændelse med bakterier, så man kalder det oftest for inflammation. Symptomerne er smerter, rødme, varme og indskrænkning af bevægeligheden.

Læs mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

Lægen vil oftest forsøge med en indsprøjtning af binyrebarkhormon på stedet, men man skal ikke vedblive med dette, hvis det ikke virker hurtigt, da det så kan medføre afkalkning af knoglerne.

En naturlig metode er at bruge knuste bukkehornsfrø. Fra en lytter til min radioudsendelse fik vi sendt et råd om brug af omslag med bukkehornsfrø. Det skal være knuste bukkehornsfrø. Lytteren lagde bukkehornsomslag på sin skulder fem gange om dagen og lod sidste omslag blive på om natten. Kun 3½ døgn senere var han fuldstændig rask. På det tidspunkt var han knap 80 år. Grøden fremstilles af 3-5 teskefulde knuste bukkehornsfrø, som tilsættes så meget vand, at det kan dampe væk på ca. to minutter under omrøring og ikke for heftig varme. Frøene anbringes så i en linnedklud og lægges på, når det ikke brænder mere. Efterfølgende dækkes med et håndklæde og evt. plastic for at undgå skader på tøjet.

En amerikansk læge, der er indstillet på naturlig behandling, har siden 1957, hvor han læste om det i en forskningsartikel i Industrial Medicine and Surgery, behandlet sine patienter med bursitis med B12-vitamin som indsprøjtninger. I undersøgelsen blev 37 ud af 40 med bursitis behandlet med indsprøjtninger med B12-vitamin, 1.000 mikrogram (1 mg) dagligt i 7-10 dage og derefter hver anden dag i 2-3 uger. De fleste fik væsentlig lindring af deres smerter inden for 72 timer. Alternativt kan man med endnu bedre virkning tage injektioner på 2 gange et milligram (2.000 mikrogram) dagligt, indtil smerterne er væk.

Det er svært at forklare, hvorfor B12-vitamin virker, men både Dr. Wright og mange af hans kolleger har gode erfaringer med behandlingen, der er totalt uskadelig.

Man kan evt. snakke med sin læge, om han eller hun er villig til at give denne behandling. Man kan også på recept få B12-vitamin som tabletter på 1 gram, der er det samme som 1.000 mikrogram, men et grundlæggende problem er mangel på mavesyre og dermed et stof – intrinsic factor – som beskytter B12-vitaminet fra at blive ødelagt i maven og tarmene, så almindelige tabletter med B12-vitamin virker ofte ikke så godt. B12 skal være i form af methylcobalamin, der virker bedst.

Fra udlandet kan man købe B12-vitamin i en form, hvor methylcobalamin findes i en sugetablet og optages gennem mundslimhinden, hvilket er mere effektivt end tabletformen, som altså kun virker ordentligt, hvis man har nok mavesyre. Man kan fx købe B12-vitamin på www.biovea.co/uk/ som Vitamin B12 500 mcg sublingual tablets.  Man skal så tage 2 af disse under tungen 2 gange dagligt. Pharma Nord producerer Stærk BioActive B12 som Aktivt methylcobalamin tyggetabletter.

Man kan yderligere supplere med B6-vitamin 100 milligram dagligt, der er vigtigt for virkningen af B12,  og magnesium citrat 400 eller 600 milligram dagligt, da det blandt andet har vist sig at kunne hjælpe ved smerter og hævelse ved håndleddet (carpal tunnel syndrom), noget der ligner slimsækbetændelse.

C-vitamin med bioflavonoider (farvestofferne i grønt og frugt) kan også dæmpe hævelsen og smerterne, selvom det virker mindre kraftigt end B12-vitamin. Fx som C 500 + Hyben + Citron, 2 tabl. 2 gange dagligt. C-vitamin kan fx tages som et gram tre gange dagligt. Et godt bio-flavonoid er gurkemejerodpulver, der indeholder curcumin, som modvirker inflammation og smerter. Kan købes som Curcumin, Curcuma longa, Curcur, Turmeric m.fl. 2-3 tabletter 3 gange dagligt.

Curcumin virker bedst og optages bedre sammen med piperine, fx fra sort peber, og kan blandt andet købes som Økologisk Curcuma Black (Naturdrogeriet). To kapsler 2-3 gange dagligt.

 Fordøjelsesenzymer (især chymotrypsin og trypsin) har vist sig at hjælpe ophelingen af sportsskader til at gå hurtigere. Bedst sammen med C-vitamin og bioflavonoider.

Omega 3 fedtsyrer, 4 gram dagligt, virker meget dæmpende på inflammationen og smerterne, og modvirker tilbagefald af slimsækbetændelsen. Det er vigtigt, at omega 3 fedtsyrerne er af god kvalitet og tilsat E-vitamin eller andet antioxidativt for at modvirke forharskning (oxidation). Sælolie (Omega Plus) indeholder naturligt E-vitamin. Man kan også øge sit indhold af omega 3 i kroppen ved at spise fede fisk (laks,. makrel, tun m.fl.), men højst to gange om ugen, da fede fisk indeholder meget kviksølv. Man kan også tage fedtsyrer i kapsler, fx Bio-Sport, EyeQ eller Nordic Naturals.

Man kan dæmpe inflammation og smerter ved at anbringe en flad magnet på det angrebne sted. Læs også mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

En meget effektiv behandling er elektromagnetisk chokbølgebehandling med kortvarige kraftige lydimpulser ind i et afgrænset område. det bedrer blodgennemstrømningen og helingsprocessen.

Earthing – jordforbindelse

Går vi i sko med gummi- eller plasticsåler, eller går vi på trægulve, har vi ikke adgang til de frie elektroner på jorden og modtager så ikke jordens energi. Vi mennesker er elektromagnetiske, og under iltens omsætning i cellernes ”kraftværker” (mitokondrierne) dannes der skadelige frie iltradikaler, som stjæler elektroner fra mitokondrierne, hvilket svækker energidannelsen. Der sker en oxidation (forharskning), som skal modvirkes af antioxidanter, der er elektrondonorer, først og fremmest fra en sund kost og kosttilskud, fx C-vitamin og E-vitamin samt fra frie elektroner fra jorden, der neutraliserer de frie iltradikaler. Sker det ikke, vil det blandt andet gå ud over immunsystemets normale funktion.

 

Går vi med bare fødder på jorden, får vi masser af energi, og da vores krop for det meste består af vand og mineraler, kan elektronstrømmen let bevæge sig rundt i kroppen og tilføre livsenergi. Kineserne kalder det for jordens Qi. Den retter op på elektronisk ustabilitet og mangel på elektroner i kroppen og giver energi og velvære. Det modvirker blandt andet de betændelsesagrige forandringer i kroppen – inflammation – der er baggrunden for de fleste sygdomme, blandt andet åreforkalkning, blodpropper og kræft. Kroppens biologiske rytmer bliver normaliseret, der kommer ro i både kroppen og sindet, bedrer søvnen og styrker vores selvhelbredende kræfter. Vi skal selvfølgelig også sørge for, at kroppen får alt det, den har brug for i form af ren luft, rent vand og en sund kost med alle næringsstoffer og nødvendige kosttilskud. En vigtig elektrondonor foruden vand er C-vitamin.

Det kan derfor anbefales at gå eller sidde med bare fødder direkte på jorden nogle gange hver dag. det kaldes earthing (jording), og man kan læse mere om dette og den videnskabelige baggrund i bogen ”Earthing” af Clinton Ober, Stephen  T. Sinatra, M.D, and Martin Zucker. Man kan bogen på dansk samt købe lagner mm., der kobles til en jordledning. Man sover væsentligt bedre, hvis man har jordforbindelse. Inflammation er forbundet med smerter, og earthing modvirker begge dele. Se på www.barfodet.dk

Er man i behandling med medicin mod inflammatoriske sygdomme, fx autoimmune sygdomme som fx Hashimotos sygdom (autoimmun betændelse i skjoldbruskkirtlen), skal man være opmærksom på, at når inflammationen modvirkes ved hjælp af earthing, kan det være nødvendigt at reducere dosis af medicinen.

Elektronstrømmene i kroppen kan speedes op ved hjælp af magnetfeltteknologi. Alle de normale processer i kroppen øges. Ilt og næringsstoffer transporteres hurtigere ind og affaldsstoffer ud. Skadet væv bliver hurtigere opbygget. Magnetfeltteknologi har vist sig at hjælpe ved en lang række sygdomme. Læs mere óm magnetfeltbehandling på www.radiodoktoren.dk

 Magnetfeltbehandling øger virkningen af anden behandling, medfører en bedre blodgennemstrømning samt dæmper både smerter og inflammation.

 

Comments are closed.