Lymfomatoid papulose

Lymfomatoid papulose er en sjælden sygdom, der oftest optræder hos yngre og midaldrende mænd. Der kommer uden andre symptomer et rødt blæreagtigt udslæt, som kan blive knudeagtigt, evt. med sårdannelse i midten. Der kan dog være noget kløe. Der kan være fra få til flere hundrede af disse blærer eller knuder. De heler op af sig selvi løbet af 6-8 uger med ardannelse.

Kigger man i mikroskopet, kan man se ansamlinger af de hvide blodlegemer, der hedder lymfocytter af T-celletypen, udviklet fra en enkelt T-celle til en klon. Det ser i mikroskopet ondartet ud, men opfører sig ikke sådan. Der kan dog udvikles den specielle form for lymfekræft, der hedder Hodgkins lymfom eller andre lignende lidelser i en mindre del af tilfældene. Det er derfor vigtigt at gå til regelmæssig kontrol.

Man kan behandle med en lille dosis af kemomidlet methotrexat, eller med lysbehandling med ultraviolet lys efter indtagelse af psoralen i tabletform.

Ud fra mit kendskab til, at nogen mennesker med lymfelidelser af lignende art har haft glæde af at få et Titan-kobber-C-vitamin kompleks, kan jeg anbefale, at man prøver med dette. Det er udviklet af læge Even Marstrand i Humlebæk, og der skal recept til. Man kan evt. selv ringe til Dr. Marstrand på tlf. 4919 0320.

Det er også vigtigt at få en sund kost med meget grønt og frugt, der indeholder en række naturlige antioxidanter. Hvis man ikke vil have så meget frugt og grønt, kan man få den virksomme del som kapsler – Juice Plus. Nærmeste forhandler kan kan få oplyst på tlf. 4582 9501 (NSA Scandinavia).

Man kan også undertrykke den kraftige vækst af T-cellerne ved at stimulere en anden art T-celler, der findes i tarmslimhinden og som hæmmer de symptomfremkaldende T-celler. Det kan man fx gøre ved at tage naturmidlet Life Spice Vital. Der er endnu ingen videnskabelige undersøgelser, der har bevist dette, men ud fra kendskab til mekanismerne burde der kunne være en virkning.

Comments are closed.