Hørfrøolie

Hørfrøolie indeholder en blanding af meget værdifulde fedtsyrer af omega-3 og omega-6 type samt karotener (forstadier til A-vitamin) og E-vitamin. Olien indeholder også lignaner, der er en type plantestoffer med østrogenlignende virkning og gavnlig indflydelse på hormombalancen. De har også en bakterie- og virusmodvirkende

effekt og kræftmodvirkende effekt.

Det er et problem med hørfrøolie, at den er meget sart. Den tåler hverken lys, ilt eller varme og har derfor en meget begrænset holdbarhed. Låget skal derfor skrues tæt på, flasken skal være meget mørk eller af et materiale, som lyset ikke kan trænge igennem. Flasken skal stå i køleskab og indholdet bruges ret hurtigt.

Hvis man vil vide mere om de gode fedtsyrer, kan man fx læse om dem i bogen ”Det er ikke lige fedt” af Anette Harbech Olesen. Forlaget Hovedland.

Hørfrøolie kan også fås som kapsler (Naturdrogeriet), og kan kombineres med tilskud af magnesium mod blandt andet hovedpine/migræne.

En olie af meget høj kvalitet er Livets Olie fra Agropharm. Denne olie består af hørfrøolie og kæmpenatlysolie. Kan købes hos Matas og i helsekostforretninger. De to olier til sammen giver det meget fint tilskud af essentielle (livsvigtige) fedtsyrer.

Comments are closed.