Fodvorter og håndvorter

Vorter skyldes virus, som man oftest smittes med fra andre med vorter ved kontakt,

især hvis man har en opblødt hud (badeanstalter mm.).

Normalt vil vorterne forsvinde, når man har dannet antistoffer mod vorteviruset, men da det til en vis grad er indkapslet i vorterne, kan der gå lang tid.

Hos små børn kan man skræmme vorter væk ved at fortælle dem, at hvis ikke vorterne forsvinder, skal man skære eller brænde dem væk. Det er sandsynligvis fordi, børnene så via hjernen styrker immunsystemets angreb på vorterne.

I gamle dage brugte man også sindet til behandling af vorter. På Ærø kom for eksempel folk med vorter til nydøde og førte den dødes hånd over vorterne, mens de sagde: ”Mig til gavn og ikke dig til skade. I Faderens, Sønnens og Helligåndens navn”.

Nogen har ”solgt” deres vorter til andre.

Man kan smøre fodvorterne flere gange dagligt med saft fra almindelige løg. Saften indeholder blandt andet det stærke antioxidant quercetin, som fodvorteviruset ikke kan tåle. Det er en meget effektiv behandling.

En anden god mulighed er Mellisa’s Vortemælk-salve, der indeholder abrikoskerneolie, otte forskellige planteekstrakter, der alle virker virus-hæmmende, og et enzym fra ananas, der effektivt opløse dødt hudvæv.

Comments are closed.