Brystkræft og motion

En amerikansk undersøgelse har vist, at kvinder, som tager en rask gåtur flere gange om ugen, nedsatte deres risiko for brystkræft med 18 procent. Det at gå to en halv time hver uge var den bedste forebyggelse og bedre end anstrengende sport og motion.

Kvinder mellem 50 og 79 år oplevede den bedste virkning af at gå rask til i så lidt som blot fem kvarter om ugen. (Kilde: Journal of the American Medical Association, 2003; 290: 1331-6).

Legemlig aktivitet forlænger også livet for kvinder, der er ramt af brystkræft. Det viser en anden amerikansk undersøgelse. Legemlig aktivitet giver lavere østrogenniveauer i kroppen.

Undersøgelsen bygger på oplysninger fra omkring 3.000 kvinder med brystkræft i forskellige sværhedsgrader. De fik stillet diagnosen mellem 1984 og 1998 og blev fulgt til 2002.

Allerede ved en til tre timers motion om ugen var risikoen for at dø af brystkræften en femtedel lavere end blandt kvinder med mindre legemlig aktivitet.

Ved mere end tre timeres ugentlig motion var risikoen næsten halveret.

Nedsættelsen af risikoen var især udtalt blandt de kvinder, der havde hormonfølsom brystkræft. (Kilde: JAMA 2005; 293: 2479-96).

Comments are closed.