Løs hud – slap hud

Med alderen bliver underhuden og de elastiske fibre i huden tilbagedannet og ændret, så det er almindeligt, at huden bliver mere slap, løs og kan hænge lidt. Huden bliver også mere rynket.. Man taber elastin og kollagen, der bliver ændret i sin opbygning.

Der er meget, der kan bidrage til denne proces. Elevatorkure, hvor man skiftevist tager på i vægt og taber sig. Samtidig taber man ofte muskler, især hvis man bruger dem mindre end tidligere.

Tobaksrygning er slem til at påvirke huden, da den fremme inflammation, betændelsesagtige forandringer i huden og kroppen, der bliver oxideret (forharsket).

For meget sol påvirker også hudens elasticitet og opbygning. Det gælder også for solarielys, der ved hypopig brug er meget værre end sollys.

.

Kronisk vandmangel er meget almindelig. Huden skal indeholde meget vand for at fungere ordentligt. Det må anbefales at drikke to liter vand dagligt. Væskemangel medfører en række symptomer som fx træthed, slaphed, svmmelhed, forstoppelse, tør kløende hud, hovedpine, muskelømhed, dårlighukommelse og koncentrationsevne.

Brug af fruktose som sødemiddel (ikke som frugt) er dårkligt for huden. Findes efterhånden i mange færdigprodukter som sødemiddel.

En generelt dårlig kost spiller en stor rolle. Væsentligt er for meget dårligt fedt (margarine, transfedt, mælkefedt (undtagen økologisk smør, der er OK)) og for lidt af det gode fedt (olivenolie, avocado, mandler, nødder, fed fisk, fiskeolie, hørfrøolie, natlysolie. Nutridan Strong, Livets Olie, Udo’s Choice).

For meget sukker, især hvidt sukker, er dårligt for sundheden.

Det gælder om at undgå inflammation (læs mere om inflammation på www.dsgnet.dk ), blandt andet ved at få nok antioxidanter.

 Der er forskning, der viser, at især stofferne lutein og zeaxanthin er gode for underhudens elasticitet. De findes især i grønne bladgrønsager (fx grønkål, spinat), broccoli og æggeblommer (glem alt om kolesterol, der ikke påvirkes af æg).

C-vitamin er meget vigtigt for dannelse af kollagen og samtidig vores vigtigste antioxidant. Tag mindst 750 mg C-vitamin 3 gange dagligt, fx som AL-C, der også indeholder magnesium.

Det svovlholdige naturlige stof MSM (methylsulfonylmethane) er foruden at være godt for brusken også er vigtigt for at danne sundt kollagen og modvirke ardannelse i huden. Det er også vigtigt for tarmslimhinden. 2 gram to gange dagligt.

Kalium er vigtigt for huden og sundheden generelt, så brug havsalt (gerne Himalayasalt) i stedet for almindeligt bordsalt, da det indeholder meget kalium, og de er balancen mellem natrium (almideligt salt) og kalium, der er vigtig. Frugt indeholder også meget kalium.

Brug fugtighedscreme, gerne med glycerin, der binder vand i huden.

Bindevævsmassage er også godt for huden elasticitet. Man kan bruge en god hudcreme og en massagerulle.

Tørbørstning af huden er også godt for hudens elasticitet.

Comments are closed.