Binswanger’s sygdom

Binswanger’s sygdom er sjælden. Det drejer sig om kronisk fremadskridende, sygelige forandringer i væever under hjernebarken, hvor der ret pludseligt opstår sammenfald i områder med hvidt væv (nerveisoleringen).

Man kan konstatere det ved hjælp af CT- eller MRI-scanning. Der er åreforkalkning i de små pulsårer i det dybe, hvide væv, som man ser det ved for højt blodtryk. Der kan også være sammenfald af væv andre steder, så sygdommen kan være udtryk for en række mindre blodpropper i den dybere del af hjernen og hjernebarken.

Man er ikke helt klar over den egentlige årsag til Binswanger’s sygdom, men den forekommer typisk hos ældre med svært og langvarigt forhøjet blodtryk.

Man skal forebygge blodpropper, fx ved at tage Pycnogenol 40 mg 2 gange dagligt. Det nedsætter man risikoen for nye blodpropper. Man kan også anvende en kombination af fiskeolie, hvidløgstabletter, E-vitamin (blandede, fx E-vitamin Ekstra eller Cardi-E, 2 kapsler dagligt) og ingefær, da alle disse ting modvirker dannelsen af blodpropper. Læs mere om blodfortynding på www.dsgnet.dk

Fiskeolien er også god for kredsløbet og for hjernens fedt.

Der kan komme tiltagende demens på baggrund af det dårlige kredsløb.

Tilførsel af ekstra antioxidanter kan nedsætte skaderne af hjernevævet. Først og fremmest gennem en kost med meget grønt og frugt samt krydderier. Foruden E-vitamin kan man fx give tilskud af Q10 og C-vitamin. Jeg kan anbefale bogen ”Mirakelkost til din hjerne” af Jean Carper.

Det er også vigtigt at holde sig i gang legemligt, med rigelig daglig motion, der også nedsætter blodtrykket, og gerne kreativ brug af hænderne og benene, da enhver brug af kroppen stimulerer hjernefunktionen. Dans er fx en udmærket måde at stimulere hjernen på.

For at modvirke demens er det også vigtigt at træne sin hukommelse, fx ved kryds og tværs, ved at snakke om det, der sker i hverdagen, og ved at tage stilling til, hvad der sker. Og ved at deltage i sammenkomster og møder.

Læs mere om demens på www.dsgnet.dk

Comments are closed.