Seneskeder og ledhinder

Hos især kvinder i begyndelsen af 50-erne, altså i eller lige efter overgangsalderen, kan man se generelle problemer med seneskeder og ledhinder.

De er formentlig tale om en art bindevævslidelse, der normalt brænder ud af sig selv i løbet af nogle år.

Man bør blive undersøgt for sukkersyge – diabetes, da for meget sukker i blodet kan medføre, at æggehvidestofferne i ledhinder og seneskeder bliver ændrede – glykerede – koblet med sukker, hvilket kan medføre en art betændelsesreaktion.

Jeg kan råde til at prøve med naturmidlet Boswellia serrata, to tabletter tre gange dagligt. Man kan købe det hos Matas eller i en helsekostforretning. Eller fra Human Balance, tlf. 7025 5566. Det har ofte en meget fin virkning på bindevævslidelser og gigtsymptomer i det hele taget.

Desuden curcumin fra gurkemejerodpulver, fx Curcumin Forte, Gurkedol, Curcur eller Turmeric, der meget gavnligt mod smerter på grund af betændelseslignende reaktioner (inflammation) Læs mere om inflammation og om smerter på www.radiodoktoren.dk

Jeg vil desuden råde til at tage MSM, to gram to gange dagligt. Det kan købes som pulver hos Matas eller i en helsekostforretning (det er det billigste) eller som kapsler fra England, fx via www.gaya-nutrition.com eller fra Golden Health i Malmø, dansk tlf. 4052 4015.

Mættet fedt og især margarine får ofte smerterne til at blusse op, mens de sunde fedtsyrer i blandt andet fiskeolie, sælolie (Omega Plus), hørfrøolie og kæmpenatlysolie kan dæmpe smerterne betydeligt. Hørfrøolie og kæmpenatlysolie kan fås sammen som ”Livets Olie”, der er af høj kvalitet. Man kan evt. blandet olien i Noni-juice, der i sig selv er meget sund og gavnlig ved mange sygdomme, blandt andet mod smerter. Andre gode, anti-inflammatoriske olier er Nutridan Strong citron og Udo’s Choice.

Man kan også forsøge med et tilskud af B6-vitamin, 100 mg dgl, og magnesium 500 eller 600 mg dgl. som citrat i nogle måneder. Tages bedst om aftenen. Det kan have en fin effect, og de fleste mangler magnesium som har stor betydning for mange ting.

Endelig kan man også forsøge med omslag med knuste bukkehornsfrø, der skal opvarmes med lidt vand, så vandet fordamper i løbet af nogle minutter. Man lægger så de varme, knuste frø i et stykke lærred og anbringer det på det sted, man har ondt, som et omslag. Man skal lade det ligge et stykke tid efter, at det er blevet koldt.

Man kan også med fordel bruge gigtcremer med indhold af fx glukosamin og MSM,

og kølende cremer eller geler som fx . Bio-Freeze.

Atrogel har også en fin anti-inflammatorisk virkning.

Comments are closed.