Stråle- og kemoskader i tarm

Cellerne i tarmslimhinden er meget sarte, så både kemo og stråler skader dem.

Man kan forsøge med stoffet sukralfat, som kan købes på apoteket som Antepsin eller Hexagastron. Det kan købes i håndkøb. Sukralfat stimulerer tarmcellernes vækst.

Det kan også anbefales at spise mørk chokolade (mindst 70% kakao, gerne 80%), da det modvirker, at der udskilles så meget vand fra tarmene og derfor modvirker diaré. Drik gerne pebermyntete/myntete og om aftenen kamillete.

Undgå at bruge gigttabletter/smertetabletter af typen ibuprofen og acetylsalicylsyre. De skader tarmen.

Aminosyren glutamine er det primære næringsstof for cellerne i tarmslimhinden, hvor den regulerer nydannelsen af celler, der sker hele tiden. Glutamine modvirke derfor skader på tarmen og utæt tarm. Glutamin er også vigtig for energitilførsel til de små blodårer til tarmen og for afgiftning.

Glutamine kan købes via www.gaya-nutrition.com i kapsler á 1000 mg.

Overvej, om der er noget i din kost, du ikke kan tåle. Mælk bør du helt undgå, også fordi kaseinet i mælk fremmer cancer og cancervækst. Mange tåler heller ikke gluten, især i hvedemel. Jeg kan anbefale dig at konsultere en ernæringsterapeut. Du kan finde en på www.detforening.dk

Din tarmbakterieflora er meget vigtig for din tarms sundhed, så jeg vil råde dig til at tage tilskud af probiotika, fx mælkesyrebakterier. Jeg kan anbefale BioGaia, der er en tyggetablet.

 

Comments are closed.