Ehlers-Danlos syndrom 20-10-2013

Hvis man kan overstrække sine led i ekstrem grad, kan der være tale om en sygdom ved navn Ehlers-Danlos syndrom. Der findes flere typer af denne sygdom. I en af dem er det først og fremmest huden, der er meget elastisk og slap. En anden er det først og fremmest de ”løse led”, der er problemet, og en tredie er det begge dele på en gang. Det har også noget med generne at gøre.

Det er vigtigt, hvis man har løse led, at lære at bruge dem rigtigt uden at overstrække og overbelaste dem, for ellers vil der komme smerter og slidgigt. Huden er der desværre ikke rigtig noget at gøre ved.

Der findes en forening for Ehlers-Danlos syndrom. Ehlers-Danlos Foreningen har hjemmesiden www.ehlers-danlos.dk Tlf. 7879 9393

Kan man overstrække sine led, kan der dog godt være tale om den langt mere almindelige hypermobilitet. Læs mere om den på www.radiodoktoren.dk

Se også på www.radiodoktoren.dk under Slap hud – mormorarme

Comments are closed.