Blærepolypper og blærekræft

Risikoen ved polypper i blæren er, at de kan gå over til at blive til blærekræft. Derfor er det nødvendigt med hyppige kontroller og at undersøge de fjernede polypper grundigt.

Tobaksrygning øger risikoen for polypper og blærekræft, og det gør kloreret vand også. Passiv rygning i større stil kan sikkert også være medvirkende. Et stort forbrug af kunstige sødemidler har også været sat i forbindelse med blærekræft. Mange andre kemiske stoffer, der udskilles med urinen, har man også mistanke til, især visse farvestoffer. Det er derfor vigtigt at undgå unaturlige kemiske stoffer, fx tilsætningsstoffer.

Undersøgelser har vist at hårfarver kan indeholde stoffer, der øger risikoen for blærekræft, især de mørke farver. Det er bedst at undgå at farve håret. Huden optager mange kemiske stoffer lige så godt, som om man havde spist dem.

Man bør spise meget grønt, frugt og krydderier for at få mange naturlige antioxidanter og essentielle sukkerstoffer. Desuden sørge for at få nok af sunde fedtsyrer, først og fremmest hørfrøolie og kæmpenatlysolie, som kan købes samlet som ”Livets Olie”. Andre gode olier er Udo’s Choice og Nutridan Strong citron.

Protein er også vigtigt, fx som kvark eller Protabs.

En australsk undersøgelse har vist, at folk med et højt indtag af E-vitamin (mindst 200 mg dagligt) har op til 34% lavere risiko for at få blærekræft.

I det amerikanske tidsskrift Journal of Urology, Jan 1994, side 21-26, anbefales det desuden at tage som dagligt tilskud: En kombineret vitamin/mineraltablet. 40.000 enheder A-vitamin. 100 mg B6-vitamin, 1 gram C-vitamin to gange daglig, 400 enheder E-vitamin samt 90 mg zink. Grøn thé hæmmer cancervækst i alle organer, så det er en god idé at gå over til at drikke grøn thé i stedet for kaffe. Grøn thé fås også i tabletform.

Se i øvrigt under alternative behandlingsmuligheder mod kræft og antioxidanter ved kræftbehandling på Internetsiden www.radiodoktoren.dk

Det ser ud til, at curcumin i gurkemerodpulver har evnen til at modvirke, at kræftfremkaldende gener bliver ”slået til”. Et stort problem i den videre forskning med curcumins virkning på mennesker er, at stoffet er naturligt og ikke kan patenteres. Derfor er der ikke nogen medicinalfirmaer, der vil ofre penge på en sådan forskning. (Kilde: Blood 2003; 101: 1053-62).

Svenske forskere arbejder med at undersøge den kræftcelledræbende og hæmmende virkning af organisk selen (Seleno Precise) og og curcumin (gurkemejerod pulver) i større mængder. Det ser ud til, at selenomethionin i en dosis på 500-1.000 mikrogram hæmmer og dræber kræftceller, og kombineret med curcumin, for eksempel 2-3 gram to gange dagligt til maden, skulle der være gode chancer for at modvirke kræften. Der er dog endnu ikke endelige videnskabelige beviser for dette, men meget tyder på det.

En række undersøgelser har siden 1992 også vist, at curcumin hæmmer udviklingen af brystkræft af alle arter og slår kræftcellerne ihjel, beskytter nyrerne, modvirker kræft i tyktarmen, beskytter mod grå stær, nedsætter kolesterol og modvirker oxidation (forharskning) af fedtet i blodet, modvirker gigtsmerter og kemoterapis giftige virkning på hjertets muskler.

Curcumin har også en meget positiv virkning på følgerne af diabetes, formentlig på grund af dets antioxidative virkning og den gode virkning på kolesterol.

Curcumin findes i blandt andet gurkemejepulver, i karry. Man kan købe det som kapsler, fx. Curcumin Forte, Curcuma longa kapsler, det flydende Curcur (sammen med ingefær) og i Solarays ”Turmeric” samt i Fortodol og i kombination med ingefær som Gurkedol.

Dosis skal være højere end den, der er anført på pakningen. Se ovenfor.

Det indiske naturlægemiddel Boswellia serrata er anti-inflammatorisk og modvirker cancerceller. Kan købes fx som Shallaki Boswellia hos Human Balance i København. Tlf. 7025 5566.

Viser det sig, at der kommer regulære kræftceller i polypperne eller blærevæggen, vil man oftest vælge at fjerne hele blæren. Gør man det i tide, kan man ofte helbrede vedkommende, da blærecancer ikke spredes så hurtigt. Man gør så det, at man laver en kunstig blære af et stykke tyndtarm, og man kan så vælge mellem at have en pose på maven eller selv at tømme den kunstige blære med et kateter med regelmæssige mellemrum. De fleste vænner sig hurtigt til dette og får et godt liv med deres kunstige blære.

Forebyggelse af blærecancer og tilbagefald:

Lad være med at ryge.

Undgå så vidt muligt kunstige kemiske stoffer, blandt andet hårfarver.

Undgå kroniske blærebetændelser.

Drik meget vand, gerne otte glas hver dag.

Spis sundt med meget grønt og frugt af god kvalitet, helst økologisk eller biodynamisk.

Mindst 600 gram dagligt.

Tag tilskud af ekstra antioxidanter. Som minimum 500-1.000 mg C-vitamin to gange dagligt, E-vitamin 200 mg – 400-800 enheder- naturlige, blandede E-vitaminer dagligt.

Seleno Precise 200 mikrogram dagligt.

Blandede karotener 15.000-20.000 enheder dagligt.

Tag gurkemeje. Curcumin, der er det væsentlige i gurkemeje (Turmeric) har ved foreløbige undersøgelser vist sig at modvirke blærecancer. Bukkehornsfrø indeholder

meget curcumin (karry).

Comments are closed.