Næseslimhinder – næsepolypper

Hævede slimhinder og polypper i næsen skyldes oftest allergi. Der kan være tale om allergi mod fx pollen eller skimmelsvampe, men hævede slimhinder, næseflåd og tilbagevendende bihuleproblemer kan også skyldes en fødevareallergi eller intolerans.

Mælk og hvede er ofte synderne. Der kan derfor være god grund til at holde helt op med at spise mælkeprodukter i fx tre måneder. Mælk slimer. Herefter kan man forsøge at holde sig fra alt, der er lavet af hvede og hvedemel. I bogen ”Er du følsom?” af Eva Lydeking-Olsen er der god vejledning i at finde frem til det, man ikke kan tåle. En anden god bog er ”Allergi & Mad” af Jørgen Lorenzen og Jonna Deibjerg.

Der kan være grund til, hvis der er mistanke om noget i luften, fx pollen, husstøv, skimmelsvampe, dyrehår eller andet, at blive testet hos en allergiekspert.

Jeg kan også anbefale at forsøge med Oralmat dråber eller SensiStop. Men årsagen skal helst afdækkes først. Se på www.sensistop.dk    Tlf.2511 9090.

Er der betændelse i næsehulerne med gult og grønt udflåd, kan man ofte med held bekæmpe den med naturlige antibiotika, fx oregano, hvidløg, olivenbladsekstrakt og echinacea. Man kan også spraye næsen med kolloidt sølv.

Læs mere om antibiotika – naturlige alternativer til antibiotika

Slimhinderne har godt af et tilskud af zink, betakaroten, alle B-vitaminerne og kisel.

Ekstrakt af havtorn, Membrasin, er også meget fint for slimhinderne.

Comments are closed.