Husstøvmideallergi

Der er tale om allergi mod afføringen og skæl fra husstøvmider, der findes overalt, især hvor der er varmt og fugtigt.

Der er mulighed for at blive vaccineret mod husstøvmideallergi. Det kræver, at man de første måneder hver uge kommer hos lægen eller en specialist i allergi og får sprøjtet ekstrakt af husstøvmider ind under huden på armen i større og større doser. Efterhånden kan man komme med længere og længere mellemrum, men behandlingen skal fortsætte i mindst tre år.

Da husstøvmider findes overalt i huse og lejligheder, er det umuligt at undgå dem, men man kan ved at undgå fugt og ved at være meget renlig samt fjerne tæpperne nedsætte belastningen.

Sengen er det sted, hvor husstøvmiderne trives bedst, da der er varmt og fugtigt, så det er vigtigt at have husstøvmidetæt sengetøj. Man kan få oplysninger om dette på Astma-Allergiforbundets telefonrådgivning. Tlf. 4343 4299. Dgl. 10-12 og 13-15 samt torsdag 16-20.

Man kan også forsøge med Oralmat dråber, der skal dryppes i munden tre gange dagligt, så de bliver optaget gennem mundslimhinden. Det er et ekstrakt af australsk rajgræs, der har en fin virkning på immunsystemet, så det holder op med at overrreagere.

En anden mulighed er det homøopatisk middel SensiStop, som skal dryppes i munden tre gange dagligt. Fås fra producenten: Lars Rudbeck. Tlf. 2511 9090. Kig på www.sensistop.dk

Det kan også være godt at tage et tilskud af calcium og C-vitamin, fx som  AL-C, der indeholder begge dele. 750 mg to gange dagligt, evt. dobbelt dosis. Både calcium (kalk) og C-vitamin modvirker den allergiske reaktion. C-vitamin virker bedre ved kombination med bio-flavonoider, fx som C 500 + Hyben + Citron. 2 tabl. 2-3 gange dagligt.

Comments are closed.