Baker’s cyste

Baker’s cyste er ledvæskefyldt udbuling bagved knæleddet mellem bøjesenerne til lårmusklerne. Den fremkommer i forbindelse med skader på en menisk i knæleddet eller en betændelsestilstand i knæets ledhinde (inflammation). Ledvæsken i knæleddet presser bagud til en slimsæk og udvider denne.

Læs mere om inflammation på www.radiodoktoren.dk

Man kan fjerne Baker-cysten, hvis den generer meget, men normalt vil den forsvinde igen, når ledhinden i knæet falder til ro.

En støttebandage til knæleddet kan være en mulighed for lindring. Man kan også modvirke inflammationen med fx curcumin eller Boswellia. Man kan samtidig tage glukosamin sulfat som tabletter, halvandet gram dagligt, og MSM to gram to gange dagligt. Læs mere i artiklen om slidgigt på www.radiodoktoren.dk

Boswellia kan købes som Shallaki Boswellia hos Human Balance. Tlf. 7025 5566. Curcumin fås i forskellige udgaver hos Matas eller i helsekostforretninger. Optagelsen af curcumin bedres meget, hvis man samtidig tager 3-4 sorte peberkorn per dosis af curcumin. Det er piperine i peberen, der bedrer optagelsen. Man kan fx købe Økologisk Curcuma Black, der indeholder piperine. Biosyms CurcuSym optages også bedre.

Det er godt at tage et ekstra tilskud af antioxidanter ud over den daglige vitamin-mineral tablet, For eksempel AstaXanthin (Astaxin) og ekstra C-vitamin, mindst 500 mg to gange dagligt, blandede E-vitaminer, og tage et tilskud af fiskeolie, fx Eskimo-3, EyeQ eller Nordic Naturals.

Det er godt at cykle på en motionscykel uden belastning to gange tyve minutter dagligt, og i øvrigt undgå at overbelaste eller fejlbelaste knæleddet.

Magnetfeltbehandling, enten med faste magneter eller med pulserende magnetfeltterapi, kan have en meget fin virkning. Magneter virker smertestillende og bedrer kredsløbet.

Ved vedvarende betændelse i knæleddet er det bedst at blive undersøgt af en reumatolog (gigtlæge).

 

 

Comments are closed.